PIŠE MARKO MLINARIĆ

Niko Kranjčar je moj miljenik, ali Kovač ima prave zamjene

Niko Kranjčar
Foto: PA/Pixsell
27.05.2014.
u 12:22

Moj idealni vezni red čine Kovačić, Modrić, Rakitić i Kranjčar. Sad će netko uskočiti umjesto Kranjčara. Ovisi o tome kakvu ideju igre ima izbornik, tako će i izabrati, ali slatke brige su tražiti pravo rješenje.

Niko Kovač zapravo ima slatke brige kad govorimo o veznoj liniji, a zna se da je taj dio duša momčadi. Ima izuzetnu konkurenciju, dovoljno je samo reći da ima Luku Modrića koji je europski prvak, da ima Ivana Rakitića koji je osvojio Europsku ligu, Matea Kovačića koji je u posljednjim utakmicama za Inter samo potvrdio o kakvoj je klasi riječ. Nažalost, ostao je bez Nike Kranjčara. To me jako žalosti jer zna se da su Luka i Niko moji miljenici.

Ne bojim se za Luku

Iako je izbornik ostao bez Kranjčara, mislim da ne moramo biti zabrinuti. Sigurno nije ugodno kad vam se ozlijedi bilo koji igrač i ostanete bez njega, no Kovač je pozvao sve najbolje vezne igrače i doista može birati tko će igrati. Moj idealni vezni red čine Kovačić, Modrić, Rakitić i Kranjčar. Sad će netko uskočiti umjesto Kranjčara. Ovisi o tome kakvu ideju igre ima izbornik, tako će i izabrati, ali slatke brige su tražiti pravo rješenje kad na raspolaganju uz već spomenute imate još Perišića, Vukojevića, Badelja, Brozovića i Sammira.

Za koga će se odlučiti, ne mogu nagađati, bude li tražio defenzivca, onda je tu Vukojević. Iako, Kovač ga baš i nije puno koristio. Ogi je puno dao reprezentaciji u tom defenzivnom bloku, no čini se da Kovač ima drukčije ideje. Sviđa mi se kad zajedno igraju Modrić i Rakitić, tada bi Luka imao veću ulogu korektora, ono što je često jako dobro radio u Realu. Odlično čita igru, a k tome je i kreativac. I ne bojim se da će biti “potrošen”, pa i sam je rekao da je sad našao nove motive. Uostalom, u nogometu nema dugog tugovanja ili slavljenja, dolazi nova utakmica. A ne bojim se ni za njegovo fizičko stanje. Kovač je okupio jako dobar i brojan stožer, vidim da je vrlo studiozan i napravit će dobar program za Luku. Naravno, da je osnovno da svi budu zdravi i da cijela momčad bude taktički odgovorna.

Nema straha za Brazil

Postoje neki koji drže da Modrić, Rakitić i Kovačić ne mogu igrati zajedno, a ja mislim da su to gluposti. Dobro se sjećam kako se kritiziralo reprezentaciju kod Ćire Blaževića, govorilo se da ne mogu zajedno igrati Boban, Prosinečki i Asanović. A dobro znamo kako ih je Ćiro posložio i da su 1998. donijeli najveću radost našem narodu. Zato, današnja trojica majstora i te kako mogu igrati zajedno. Vidjet ćemo koga će im Niko još pridružiti, ali mislim da neće pogriješiti koga god izabere. Kažem, žalim zbog Kranjčara, ali koga nema bez njega se može, moći će i Kovač. Sad, hoće li se odlučiti za Perišića, Badelja ili možda Brozovića koji je odlično igrao u mladoj vrsti kod Kovača, ne znam jer nisam uključen u rad.

Drago mi je što je izbornik u rad uključio i mlade igrače Močinića i Pašalića. Pa nije Chelsea tek tako uzeo Pašalića, a meni se jako sviđa Močinić, u igri pokazuje veliku profesionalnost, a k tome je i znalac. Dakle, ako ćemo o našoj veznoj liniji, imamo igrača, imamo kvalitetu i za Brazil nema straha.

>>Niko: Ne znam zbog čega sam često ozlijeđen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije