TENZIJE U DINAMU

Ništa od stadiona ako Dinamo ne prekine veze s Mamićem? Barišić: U Gradu su nam tako rekli prije godinu dana

Zdravko Mamić i Mirko Barišić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
09.01.2023.
u 16:03

- Ajmo zajedno vidjeti što će se dalje događati, što će reći zakon o regularnosti skupštine. No, ako ovu situaciju ne primirimo, bit će to vrlo tragično za Dinamo. Ja ne gledam svoj interes, to dobro znate, ja nikada nisam živio o Dinama, ja sam volonter. Presuda protiv Mamića je takva kakva je i mi je moramo poštovati - naglasio je Barišić.

Član Uprave Dinama Krešimir Antolić autokratski pokušava vladati klubom, iz više smo izvora čuli posljednjih dana. No, takvo njegovo vođenje kluba ne traje samo od skupštine krajem godine na kojoj je krenuo pokušaj njegova rušenja, već je stanje koje traje posljednjih nekoliko mjeseci. Neki zaposlenici potvrdili su nam da im se indirektno prijeti, zastrašuje, da je u klubu zbog svega navedenog kaotično stanje. A kao najvećeg krivca većina njih prstom upire baš u Antolića.

>> Španjolci otkrili što će raditi Modrić nakon završetka karijere: Hrvat ima velike planove s Realom

Došli smo i u posjed audio snimke sa sastanka kojeg je predsjednik kluba Mirko Barišić održao sa zaposlenicima kluba koji su na spomenutoj skupštini glasali za smjenu Krešimira Antolića. Barišić je na tom sastanku jasno dao do znanja da je na Antolićevoj strani, ali je i naglasio da on neće raditi pritisak nikome, ali da će ih upozoriti kakve bi posljedice mogle nastati rušenjem Antolića.

Barišić je u jednom trenutku zaposlenicima objasnio da se prvo mora odabrati novi predsjednik, koji će onda predložiti nove članove uprave. Rečeno im je da, žele li da Grad pomogne u izgradnji stadiona, prekinu odnose sa Zdravkom Mamićem

- Situacija je jako nezgodna, zato, molim vas, ne donosite brzoplete odluke. U Gradu nam je još prije godinu dana rečeno da zbog demokratizacije kluba prekinemo sve odnose sa Zdravkom Mamićem, ako želimo da nam budu partneri u gradnji stadiona. I neki dan nam je to opet poručeno, da ne žele biti partner Dinamu ukoliko će Mamić ili njegovi ljudi imati utjecaj u klubu. Ljudi, nama je stadion nasušna potreba, odustane li se od toga, to će biti nesaglediva katastrofa za klub. Ajmo zajedno vidjeti što će se dalje događati, što će reći zakon o regularnosti skupštine. No, ako ovu situaciju ne primirimo, bit će to vrlo tragično za Dinamo. Ja ne gledam svoj interes, to dobro znate, ja nikada nisam živio o Dinama, ja sam volonter. Presuda protiv Mamića je takva kakva je i mi je moramo poštovati - naglasio je Barišić.

Komentara 42

BR
Brandfackel2
16:34 09.01.2023.

Iz dana u dan se potvrđuje, koliki god Mamić lopov bio, njegovi protivnici i oni koji su ga osudili dvostruko su gori od njega. Ukoliko grad tj. "crvena čizma"uđe u Dinamo, ode nam i Dinamo i reprezentacija u vražju mater. Za godinu-dvije završit će kao Cibona i košarka...

ST
stefj
16:51 09.01.2023.

Ah, neto još vjeruje gradu? I što sad, koja je ideja, treba uništiti Dinamo da se dobije stadion?... A baš da je Antolić neka sreća, osim što se pohlepio za novce ne vidim da je nešto kvalitetno napravio. Već par godina skauting ne funkcionira, a upitan je i izbor stručnog stožera i trenera... Stvarno ne vidim ideju u tome da se jedan kriminalac zamijeni drugim, koji se onda još k tome mora učiti poslu ispočetka. Na taj način će Dinamo završiti u 2. ligi... Pa da jedne godine Dinamo ne osvoji prvenstvo ili se ne plasira bar u EL, sve ovo pada u vodu. A izgraditi to ispočetka, opet najmanje desetljeće... Toliko je lako uništiti i opelješiti, a toliko teško nešto napraviti...

Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
17:07 09.01.2023.

Sve je tako jednostavno... "rečeno nam je da zbog demokratizacije kluba prekinemo sve odnose sa Zdravkom Mamićem"! I ptice na grani znaju sto to u politicko-zlocinackom zargonu znaci "demokratizacija" kluba. To je preuzimanje 'zlatne koke' od strane politickog i nogometnog podzemlja. Zato su sudski procesi protiv Mamica i montirani, kad ga vec nisu mogli fizicki eliminirati! Te ucjene nisu od jucer, zato Dinamo jos uvijek igra na onakvom stadionu. A glavni uvjet je... "mi" preuzimamo Dinamo, i tek onda mozemo razgovarati o novom stadionu! Svidja mi se engleski izraz za takvu situaciju u drzavi... "failed state", Hrvatska je u rukama mafije, Hrvatska je propala drzava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije