Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA PARIZ

Rukometaši kreću u pripreme za Olimpijske igre: 'Spremni smo, jedva čekamo početi'

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči nastupa na turniru Gjensidige Cup 2024.
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
25.06.2024.
u 14:10

Hrvatska se na Olimpijskim igrama u Parizu nalazi u Skupini A zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u utorak u Zagrebu pred početak priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu koje će se održati od 26. srpnja do 11. kolovoza. Prvi dio priprema izabranici Dagura Sigurdssona obavit će u Prelogu gdje će boraviti do 7. srpnja, a u tom će razdoblju odigrati i prijateljsi susret protiv Egipta, 6. srpnja u Varaždinu.

"Igrače čeka mnogo trčanja, rada s utezima i fizičkog treninga. U osnovi, sve ono što se radi tijekom predsezone uoči velikog natjecanja", najavio je Sigurdsson.

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči nastupa na turniru Gjensidige Cup 2024.
1/18

"Imao sam tri tjedna za odmor i kupanje, ali da nije bilo niti jednog dana za odmor svi bi igrači prihvatili dolazak na pripreme za Olimpijske igre. Bio sam na nekoliko svjetskih i europskih prvenstava, ali Olimpijske igre su vrhunac nastupanja za reprezentaciju", kazao je kružni napadač Marin Šipić, a njegovo mišljenje dijeli i lijevi vanjski Zvonimir Srna:

"Najbitnije je da smo svi na raspolaganju izborniku. Imali smo programe koje smo morali odraditi. Spremni smo za rad i jedva čekamo početi".

Nakon prve faze priprema igrači će dobiti nekoliko dana odmora prije novog okupljanja u Opatiji 11. srpnja. U sklopu te faze odigrat će se još jedan prijateljski susret i to s reprezentacijom domaćina Olimpijskih igara, Francuskom u Chartresu 17. srpnja. Nakon toga, reprezentacija se vraća u Opatiju gdje ostaje do 21. srpnja. Završna tri dana priprema bit će obavljena u Zagrebu.

Hrvatska se na Olimpijskim igrama u Parizu nalazi u Skupini A zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom. Prvi susret igrat će protiv Japana 27. srpnja (14 sati), slijedi susret sa Slovenijom 29. srpnja (11 sati), treći susret naši rukometaši igraju protiv Njemačke 31. srpnja (11 sati), dva dana kasnije, odnosno 2. kolovoza Hrvatsku čeka susret sa Švedskom. (14 sati), a završni okršaj u skupini je onaj protiv Španjolske, 4. kolovoza (21 sat).

Komentara 1

SS
sokac sa drave
15:23 25.06.2024.

Rukomet se je sto posto promjenio.Nordijske zemlje su iznudili pravila gdje se rukomet ne igra na tehniku i virtouznost.NEMA IGRE OKO KRUGA GRADITELJ IGRE NIJE POTREBAN:Svaki igrac kada naprijed dobije loptu odmah ide grubo jedan na jedan i uvjek je gol ili sedmerac.Bojim se da se mi u tako kratkom vremenskom roku nemozemo prilagoditi ovom trenutno antirukometu.Pa bumo videli kaj ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije