VELIKA PRIČA

Nizozemci se pobunili protiv Perišića! Njihov prvak ne treba 'potrošene' igrače

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
Foto: Joao Rico/PIXSELL
1/3
17.09.2024.
u 17:00

Zbog te je ozljede ispao iz momčadi Tottenham Hotspura, a teško je predvidjeti kako bi izgledao njegov angažman u jednom od tri velika imena nizozmemskog nogometa

Ivan Perišić bi uskoro trebao postati igrač nizozemskog velikana PSV Eindhovena, objavio je poznati talijanski transfer insajder Fabrizio Romano. Prema njegovim navodima, trebao bi odraditi liječnički pregled, a zatim se kao slobodan igrač pridružiti momčadi. Međutim, podcasteri s popularne stranice Voetbal smatraju da je ovo transfer u rangu turskih klubova poznatih po dovođenju već potrošenih igrača velikog imena. Nizozemci smatraju da ovo nije dobar potez za njihovog prvaka koji nastoji biti konkurentan u Ligi prvaka i jednoj od najjačih liga europskog kontinenta.

S druge strane, navijači su nešto pozitivniji od ranije spomenutih komentatora. "Ivan Perišić nam dolazi. To bi bilo odlično pojačanje posebno na krilnim pozicijama nakon što je otišao Hirving Lozano. Može igrati na oba krila, ali i u obrani. To bi bio dobar potez", napisao je jedan, a drugi je dodao: "Bilo bi fantastično da Perišić dođe u nizozemsku ligu! Jedan je od mojih najdražih igrača proteklih 15 godina". Mnoge još pohvale kruže društvenim mrežama. Ime slavnog vatrenog definitivno izaziva radost kamo god došao.

Nizozemski mediji dotakli su se duge karijere Ivana Perišića i odali priznanje velikim uspjesima na klupskoj i reprezentativnoj razini. Zatim su prokomentirali raskol u Hajduku. "Najblaže rečeno, očito da ega Perišića i Gattusa nisu mogla izdržati u istoj svlačionici. To je puklo vrlo brzo", komentirao je jedan od podcastera. Perišić je napustio Hajduk svega sedam mjeseci nakon što je došao u senzacionalnome transferu, a njegov je odlazak popraćen vrlo negativnom reakcijom navijača i navijačke skupine Torcida.

GALERIJA Internet je prepun memeova o Perišiću i Hajduku. Izabrali smo najbolje

Susret Portugala i Hrvatske u 1. kolu Lige nacija
1/12

Nakon oporavka od teške ozljede koljena Perišić je za klub nastupio svega 12 puta uz učinak od jednog pogotka. Njegovo neslaganje s Gennarom Gattusom i odlazak iz momčadi predstavlja vrlo antiklimaktični rasplet transfera kojeg su navijači kluba godinama zazivali, ali i Perišićeve priče o povratku u klub njegove mladosti. Sve je završilo na tvrdnjama dijela navijača da je Poljud iskoristio kako bi se oporavio od teške ozljede i operacije prednjih križnih ligamenata koljena prije Europskog prvenstva u Njemačkoj ove godine.

Zbog te je ozljede ispao iz momčadi Tottenham Hotspura, a teško je predvidjeti kako će izgledati njegov angažman u jednom od tri velika imena nizozemskog nogometa, ukoliko do njega uopće dođe. Klub je prošlu sezonu završio na prvome mjestu s 91 bodom. Sedam više od drugoplasiranog Feyenoorda i čak 35 više od posrnulog diva Ajaxa. Ove sezone su crveno-bijeli jednako gromovito počeli pa su tako nanizali pet pobjeda u pet utakmica uz 20 zabijenih i svega tri primljena gola. Danas će zaigrati prvu utakmicu Lige prvaka protiv talijanskog Juventusa (od 18.45). Za sada, barem kad je riječ o domaćem prvenstvu momčad iz Eindhovena izgleda nezaustavljivo.

VIDEO Mbappé mrzi kada kada ga se dira po glavi, a evo što mu je onda napravio Luka Modrić

Komentara 1

CO
coska
15:13 18.09.2024.

Mogao bi im Perija dobro doći, ako se uspije vratit na barem 70% stare forme što nije nerealno. Sretno mu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije