SKANDAL U AJAXU

Nizozemci: Sosa je bio žrtva ucjene prilikom transfera. Istraga nad sportskim direktorom Ajaxa

FIFA World Cup Qatar 2022 - Croatia Training
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/3
21.09.2023.
u 16:42

"Prema više izvora istina je takva da je Sosi prelazak iz Bliemeisterove u Beckovu agenciju postavljen kao uvjet za transfer. I to odlukom Mislintata", navodi nizozemski De Telegraaf

Nizozemski nogometni velikan Ajax provodi istragu nad vlastitim sportskim direktorom, Svenom Mislintatom, zbog transfera Borne Sose. Hrvatski reprezentativac je iz Stuttgarta došao u Ajax 1. rujna, posljednjeg dana ovoljetnog prijelaznog roka, za osam milijuna eura. Nizozemski klub sumnja da je njihov sportski direktor bio u sukobu interesa.

Agent s kojim je Mislintat pregovarao ima udio u vlasništvu tvrtke Matchmetrics GmbH. Tvrtka se bavi skautiranjem sportaša pomoću statističkih podataka, a Mislintat je s 35 posto udjela u vlasništvu najveći dioničar. S druge strane pregovora bio je Arthur Beck, jedan od čelnika agencije za zastupanje nogometaša AKA Global koja ima tri posto udjela u vlasništvu Matchmetricsa. 

GALERIJA City u drugom poluvremenu potpuno 'pregazio' Zvezdu

FIFA World Cup Qatar 2022 - Croatia Training
1/6

Prema statutu nizozemskog kluba, sportski direktor ne smije odlučivati o pitanjima u kojima je u sukobu interesa. Prema pisanju De Telegraafa, Sosi je promjena agenta bila postavljena kao uvjet transfera. Navode i da sportski direktor neće istupati u javnost, no neće biti suspendiran. Međutim, ne isključuju uključivanje drugih institucija u istragu.

VEZANI ČLANCI:

"Prema više izvora iz Njemačke i Nizozemske, ali i prema onome što se može iščitati iz WhatsApp poruka koje su razmijenili Sosa i njegov donedavni menadžer Thies Bliemeister (CAA Stellar), istina je takva da je Sosi prelazak iz Bliemeisterove u Beckovu agenciju postavljen kao uvjet za transfer. I to odlukom Mislintata", navodi nizozemski medij.

VIDEO Jao! Guardiola se zagrnuo od smijeha na ideju da Manchester United postane prvak

 

Komentara 2

MA
MarasG
18:55 21.09.2023.

Kako to da sada nakon sto je transfer zavrsen "oni" saznaju takve stvari.Ocito se trazi dlaka u jajetu kako bi netko bio kriv sto su kupili igraca kojim (za sada) nisu zadovoljni.

PO
Poletarac101
18:41 21.09.2023.

Sosa nema niš s tim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije