VELIKI DIDIER DROGBA

FOTO U Hrvatsku stigao legendarni nogometaš: Na Jadranu uživa ikona koja je zaustavljala ratove

Africa Cup of Nations - Final - Nigeria v Ivory Coast
Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS
1/3
19.08.2024.
u 16:25

Nakon pobjede nad Sudanom Drogba je iskoristio trenutak slavlja kako bi putem televizije uputio emotivni apel za prekid rata, moleći svoje sunarodnjake da polože oružje i održe mir. Njegov govor je rezultirao primirjem koje je spasilo mnoge živote

Didier Drogba (46) ljetuje u Dubrovniku, gdje je stigao s obitelji. Legendarni napadač Chelseaja posjetio je tom prilikom i tamošnji restoran, koji se pohvalio fotografijom sjajnog nogometaša.

"Bila nam je čast pozdraviti legendarnog Didiera Drogbu i njegovu prekrasnu obitelj! Njegova prisutnost bila je jednako inspirativna kao i njegova nevjerojatna karijera na nogometnom terenu. Od vođenja Chelseaja i nebrojenih pobjeda do njegova humanitarnog rada izvan terena, Didier je prava ikona", piše ispod fotografije na Facebook profilu Proto Dubrovnik.

Podsjetimo, Didier Drogba, legendarni napadač iz Obale Bjelokosti, stekao je svjetsku slavu igrajući za Chelsea, gdje je osvojio četiri naslova Premier lige i UEFA Ligu prvaka 2012. godine, postigavši ključan gol i odlučujući penal u finalu. Kao kapetan reprezentacije Obale Bjelokosti vodio je svoju zemlju na nekoliko Svjetskih prvenstava i Afričkih kupova nacija. Dva puta je proglašen i igračem godine Afrike.

Izvan terena istaknuo se humanitarnim radom kroz svoju fondaciju, koja poboljšava zdravstvenu i obrazovnu infrastrukturu u Africi, te je igrao ključnu ulogu u prekidu građanskog rata u svojoj zemlji. Naime, Didier Drogba 8. listopada 2005. godine predvodio je svoju reprezentaciju do povijesnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, unatoč tome što je zemlja bila razdirana građanskim ratom. Nakon pobjede nad Sudanom Drogba je iskoristio trenutak slavlja kako bi putem televizije uputio emotivni apel za prekid rata, moleći svoje sunarodnjake da polože oružje i održe mir. Njegov govor je rezultirao primirjem koje je spasilo mnoge živote. 

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ovo je popis najskupljih igrača HNL-a! Jedan igrač je pomeo svu konkurenciju

Africa Cup of Nations - Final - Nigeria v Ivory Coast
1/13
Ključne riječi

Komentara 2

MI
mikimouse12
17:09 19.08.2024.

Nadam se da su mu onda dali hranu za badava vec ako ga koriste kao besplatnu reklamu da si promoviraju restaurant.

Avatar Idler 3
Idler 3
16:54 19.08.2024.

Kaj se čaka na Poljudu - vrime je ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije