Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKIPJELO IM

Nogometaši na rubu pobune: 'Znamo da smo jako dobro plaćeni, ali...'

Champions League - Group G - Manchester City v RB Leipzig
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/5
01.01.2024.
u 08:00

– Došli smo u situaciju da se moramo zaštiti. Tužno je u kakvom je danas nogomet stanju, a veliki poraz za nogomet je što nogometaši moraju štiti sami sebe kad to nitko drugi za njih neće napraviti. Igračima je jasno da su jako dobro plaćeni, ali ljudsko tijelo ima limite, a oni se stalno prelaze – rekao je Molango.

Predsjednik udruge profesionalnih nogometaša Engleske i Walesa (PFA) rekao je da su nogometaši spremni zatražiti pravnu zaštitu zbog sve većeg broja utakmica. Maheta Molango izjavio je da Fifa i Uefa ozbiljno riskiraju zdravlje nogometaša stalnim povećanjem broja utakmica i novih natjecanja.

– Došli smo u situaciju da se moramo zaštiti. Tužno je u kakvom je danas nogomet stanju, a veliki poraz za nogomet je što nogometaši moraju štiti sami sebe kad to nitko drugi za njih neće napraviti. Igračima je jasno da su jako dobro plaćeni, ali ljudsko tijelo ima limite, a oni se stalno prelaze – rekao je Molango.

VEZANI ČLANCI:

Fifa za 2025. godinu planira uvođenje novog formata klupskog SP-a, na kojemu bi igrala 32 kluba. Na sljedećem Svjetskom prvenstvu reprezentacija 2026. u SAD-u, Meksiku i Kanadi bit će 48 reprezentacija i više utakmica nego dosad, a od sljedeće sezone povećava se i broj utakmica u Ligi prvaka. Sky Sports piše da bi Manchester City u sezoni 2024./2025., zajedno s klupskim SP-om, mogao igrati 86 utakmica!

 
Ključne riječi

Komentara 4

FR
freeshooter
00:48 02.01.2024.

...povećanje broja utakmica je prvenstveno za klubove, ne za igrače... jer svaki klub na europskom nivou takmičenja ima široki roster od najmanje dvije ekipe... tu je problem kod najvećih i najbogatijih kkubova koji bi sve željeli igrati sa prvim rosterom, sa najboljim zvijezdama, koje su bezobzirno pokupovali pustim milijonima... dakle treba igrati sa širim rosterom... a tu onda dolazi do ujednjačavanja, smanje razlike između bogatih i manje bogatih, ili ne bogatih klubova... dakle ne stoji baš njihovo objašnjenje, bliže sam UEFA-i...

DU
Deleted user
09:31 01.01.2024.

Ne vidim problem u povećanju utakmica. Nek klubovi kupe još više igrača i rotiraju ih, što uostalom mnogi od njih rade. Odrede si prioritete u kojim natjecanjima će igrati najjači sastavi, a ostalo će škartirati. Tako šalju i poruku raznim Fifama i Uefama što misle o povećanju broja utakmica.

VS
vrbe.sadim
08:43 01.01.2024.

Štiti je stara hrvatska riječ koja znači čitati. Želi li nam autor napisa reći kako se nogometaši moraju začitati? Ako je tome tako, u potpunosti podržavam ideju, sudeći po našim nogometašima svršavanje pučke škole ravno je doktoratima u drugim zanimanjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije