DINAMO

Nova modra igračka križaljka

25.11.2003.
u 00:00

Za Pranjića i Ljubojevića ponudio sam milijun eura. A bar 10 sadašnjih igrača od ljeta neće biti u Dinamu - kaže Mamić

ZAGREB - Život ide dalje. To su bile prve reakcije dinamovaca nakon poraza u Osijeku (2:3). Hajduk bježi tri boda, pa što! Takvu sliku pokušavaju u prvi tren servirati i u Maksimiru. Jer, to je tek prvi poraz ove sezone, nakon 15 kola moglo ga se očekivati. Međutim, ne boli sam poraz, već način na koji su modri pokleknuli u Gradskom vrtu.

- Nismo bili pravi, razočaran sam igrom svoje momčadi. Jer, ni nakon 2:1 nismo imali inicijativu da izjednačimo. Ugođaj u svlačionici nije baš sjajan, ostao je taj gorak okus - i trener Nikola Jurčević priznat će da je taj poraz malo uzdrmao Maksimir.

Dopredsjednik Zdravko Mamić djeluje spokojno.

- Ništa se kod nas tim porazom nije promijenilo, dosadašnje ciljeve već smo uvelike i premašili. Još smo u utrci za naslov prvaka, a i dalje gradimo momčad, koja bi za nekoliko godina trebala imati europske obrise - potpuno mirno tvrdi Zdravko Mamić.

Kao da je poraz povećao optimizam uoči Dnipra.

- U Ukrajinu idemo pobijediti i ući u treće kolo Kupa Uefe! Nismo bez izgleda - poručuje Mamić, ali se ubrzo vraća u realnost.

- Ma, mi smo svjesni da još nemamo momčad, uostalom, već smo sastavili listu od desetak igrača koji će najkasnije na ljeto napustiti Maksimir. Znamo gdje su rupe i propusti, ali uopće se ne uzbuđujemo, jer to je dio našeg projekta.

Nije otkrio koja će se imena naći na otpusnoj listi, ali se iz liste potencijalnih pojačanja mogu nazrijeti "bivši".

- Želimo dovesti još jednog napadača, lijevog i desnog bočnog, stopera, vratara... Otkrit ću vam, ponudio sam Osijeku milijun eura za Pranjića i Ljubojevića! To je velik novac, nadam se da će njih dvojica već od zime biti u Dinamu. Sve sam dogovorio i s Ivanom Bošnjakom, bivšim reprezentativcem, trenutačno u Cibaliji. Razgovaram i s kijevskim Dinamom o mađarskom reprezentativcu (Bognar, nap. a.) koji igra na desnom boku. Uvijek je otvorena i mogućnost Balabanova dolaska, mogao bi doći i Brazilac Nene... Dodamo li tome i sve naše mlade snage, na ljeto će Dinamo biti vrlo moćan.

Dopredsjednik je doista djelovao samouvjereno, kao da stvarno sve ide po planu. No, činjenica da se u Maksimiru u pola sezone stvara nova igračka križaljka kazuje da nije sve baš tako sjajno. Doduše, ponekad je najteže primijetiti vlastite pogreške i zablude, a jučerašnja maksimirska priča potvrđuje upravo takav epilog.

Tomo Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije