Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JADRANSKA LIGA

Novi Beograd protiv Jadrana došao do prvog trofeja u povijesti

Split: LEN Liga prvaka, VK Jadran - Olympiacos
Ivo Cagalj/PIXSELL
03.04.2022.
u 22:14

- Upozorio sam svoje igrače da će s Jadranom sada biti teže nego u nekim našim prijašnjim utakmicama i tako je i bilo. No, imali smo raspoložene pojedince.

Vaterpolisti Novog Beograda pobjednici su ovogodišnjeg, 14. izdanja Regionalne lige. U finalnom susretu završnoga turnira kojemu su oni bili domaćini (jer su bili najbolji u ligaškom dijelu) pobijedili su splitski Jadran sa 14:11 (1:2, 3:2, 6:3, 4:4). Kao što se iz rezultata po četvrtinama vidi, presudila je treća dionica u kojoj su Splićani (nakon što su na početku utakmice poveli s 2:0), promašili nekoliko napada s igračem više (jednom i s dva igrača više), a Beograđani su se s druge strane razmahali...

Novom Beogradu je ovo bio prvi trofej uopće, pa je i razumljivo da je trener tog kluba, bivši mladostaš Igor Milanović, cvjetao od zadovoljstva:

- Upozorio sam svoje igrače da će s Jadranom sada biti teže nego u nekim našim prijašnjim utakmicama i tako je i bilo. No, imali smo raspoložene pojedince, posebno u toj trećoj četvrtini i osvojili ovaj trofej na radost svih članova i navijača našeg kluba. Drago mi je da sam dio toga - kazao je Milanović.

Najviše pogodaka za Novi Beograd, tri, postigao je Strahinja Rašović, koji je zapravo obranio naslov jer je lani nastupao za kragujevački Radnički. Pogotke za Splićane postigli su: Marinić Kragić (3), Bukić (2), Harkov (2), Burić, Butić, Dobud i Šetka, a vratar Marcelić obranio je 13 udaraca.

U utakmici za treće mjesto Jug je pobijedio Radnički s 18:15. Sljedeće godine bi se, ako se pandemija do kraja smiri, natjecanje regionalaca trebalo vratiti na klasični ligaški sustav, koji je puno zanimljiviji i za publiku i za medije, ali i lakši za igrače.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar xilandar
xilandar
14:08 04.04.2022.

ko beba zvecku...

MI
miki17
13:25 04.04.2022.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije