EP U VATERPOLU

Novi težak poraz Hrvatica: Talijanke im zabile 31 gol!

Ženska vaterpolo reprezentacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
15.01.2016.
u 13:48

Talijanke su iz 45 pokušaja postigle 31 pogodak i s efikasnošću od 70 posto izborile jednu od najuvjerljivijih pobjeda na europskom prvenstvu.

Vaterpolistice Hrvatske očekivano su poražene u 3. kolu B skupine Europskog prvenstva od Italije sa 31:2 (8:0, 7:0, 8:1, 8:1).

Nakon poraza u prvom kolu protiv Španjolske (3:29), a u drugom od Srbije (4:8), teško je bilo očekivati da će naše reprezentativke u utakmici protiv jedne od najjačih vaterpolskih družina Starog kontinenta doživjeti bilo što drugo osim uvjerljivog poraza.

Mladost i neiskustvo naših igračica vidjelo se u svim segmentima igre, a oni su posebno došli do izražaja u duelima iz kojih su starije i tjelesno jače Talijanke gotovo redovito izlazile kao pobjednice. To i ne čudi ako se zna da za reprezentaciju Hrvatske igra šest juniorki i dvije kadetkinje, a prednost u snazi i iskustvu došla je do izražaja već u prvoj četvrtini u kojoj su nam Talijanke ukrale četiri lopte, izvele tri kontre i izborile dva peterca. 

Do kraja utakmice odabranice Nikše Savina više su pazile kako spriječiti kontru nego kako postići gol. Od 21 udarca koje su naše reprezentativke uputile u okvir talijanskog gola, samo su dva završila u mreži. Prvi je početkom treće četvrtine postigla Ivana Butić iz peterca, a drugi Dina Lordan iz igre početkom posljednje četvrtine. S druge strane, Talijanke su iz 45 pokušaja postigle 31 pogodak i s efikasnošću od 70 posto izborile jednu od najuvjerljivijih pobjeda na europskom prvenstvu. 

Sljedeću utakmicu naše reprezentativke igraju u nedjelju, 17. siječnja, u 11 sati protiv Francuske.

>> Španjolska očitala Hrvatskoj lekciju i pobijedila s nevjerojatnih 29:3!

>> Srbija opet bolja od Hrvatske: Cure odlično krenule pa ostale bez snage

 

Komentara 4

BL
Blomberg
14:22 15.01.2016.

Bolje im bi bilo da si doma nesto rade jer ocito za vaterpolo nisu isto kao i taj trener zasto nas uopce sramote na tim natjecanjima, bez taktike znanja i kondicije, jadno.

SA
samuraj
15:08 15.01.2016.

Možda ne znaju plivati.

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
18:21 15.01.2016.

Naše cure teško daju ali lako primaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije