REAL MADRID Predsjednik kluba objavio imena kandidata za trenera

Novi trener Reala: Eriksson, Mourinho, Benitez, ...ili Lippi

spo_eriksson.jpg
import
28.03.2006.
u 17:05

Kakva su to trenerska imena, s pravom ih se može nazvati sedmoricom veličanstvenih. Sven-Göran Eriksson posljednji je kao kandidat ušao u taj vlak velikih trenera koji kandidiraju za nasljednika Juana Ramona Lopeza Cara na klupi madridskog Reala. Imena kandidata objavio je novi Realov predsjednik Fernando Martin, a osim trenutačnog izbornika Engleske, Šveđanina koji odlazi s klupe Albiona nakon Svjetskog prvenstva, ambiciozni je predsjednik izrecitirao još i ova imena: Jose Mourinho, Rafael Benitez, Arsene Wenger, Carlo Ancelotti, Fabio Capello i Marcello Lippi.

Bez rang-liste
- To su ta sedmorica kandidata, oni ispunjavaju ono što mi želimo, kakav Realov trener mora biti. Ne mogu ih poredati po nekakvoj listi želja, imena su jedino što zasad mogu reći - kazao je Martin i dodao:
 - Želimo napraviti momčad koja će biti najbolja u sljedećeoj sezoni, a osnova toga svakako je trener.
Lopez Caro tako se oprašta nakon svršetka sezone, kao šesti Realov trener u posljednje tri godine.

 Doduše, kad bi mu momčad igrala kao u posljednjem susretu protiv Deportiva, ili da je duže igrala tako, možda bi se nametnuo. Međutim, u Ligi prvaka Arsenal je izbacio momčad Reala iz natjecanja, a u španjolskom prvenstvu Barcelona bježi Madriđanima velikih 11 bodova. A subota nam donosi veliki derbi na stadionu Camp Nou.

Nemoguća je misija uhvatiti Barcelonu, a Real mora mnogo toga mijenjati da bi sljedeće sezone prekinuo post. Stoga, karika broj jedan, koja nedostaje, svakako je trener.

Želi li netko u Real?
I lijepo je to zamislio predsjednik Reala, imena koja je naveo izazivaju strahopoštovanje. Međuim, ima tu i velikih problema. Eriksson će biti slobodan nakon SP-a i realna je opcija. Jose Mourinho teško će se, kad bi i poželio, otrgnuti ispod skuta Romana Abramoviča, Rafael Benitez u Liverpoolu ima čvrstu poziciju kao i Arsene Wenger u Arsenalu. Carlo Ancelotti ostaje u Milanu, ne kane ga pustiti, Capello je nedodirljiv u Juventusu, a Marcello Lippi radi u miru talijanske reprezentacije. I svi su svjesni problema s kojima bi se susreli u Madridu.

Momčad mora na remont, skup zvijezda ne funkcionira. A svi, osim Erikssona, imaju odličan posao. Pa je pitanje tko će uopće poželjeti raditi u Realu. U sezoni u kojoj taj klub mora osvojiti trofej.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije