Košarkaška poslastic

Nurkić zakuhao strasti uoči derbija

'09.10.2013., Dom sportova, Zagreb - 2. kolo ABA lige, KK Cedevita - KK Krka. Jusuf Nurkic, Marino Bazdaric, Jasmin Hukic.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
26.10.2013.
u 09:00

Jusuf Nurkić je nakon uvjerljive pobjede nad Cibonom u Draženovu kupu na Instagramu s prijateljima podijelio fotografiju prostačkog sadržaja namijenjenog cibosima, no o tome nam nije htio govoriti.

Današnji derbi ABA lige Cibone i Cedevite u Draženovu domu (17 sati) iznenada je dobio neočekivani začin pa je očekivati da će biti tvrđe no obično kada igraju dva naša najbolja kluba.

Sprdao se s cibosima

Cibonin trener Neven Spahija jučer se na presici požalio na nekorektnost iz redova cedevitaša.

- Slučajno sam tek jutros saznao za nekorektnu provokaciju jednog igrača Cedevite neprimjerenom fotografijom na jednoj društvenoj mreži. Ja ne želim da to bude dodatni motiv mojim igračima i morat ću ih u tom smislu stišavati. Nastojat ću da takve stvari ne dominiraju, već da to bude igra i da svaki derbi ostane u okvirima sportskog.

Vrlo brzo saznalo se da je riječ o gafu 19-godišnjeg centra Jusufa Nurkića. On je nakon uvjerljive pobjede nad Cibonom u Draženovu kupu na Instagramu s prijateljima podijelio fotografiju prostačkog sadržaja namijenjenog cibosima, no o tome nam nije htio govoriti. No, zato je otvoreno kazao da ne voli Cibonu otkako je prošle sezone igrao za Zadar, ali i da se neće uplašiti budu li cibosi na njega išli žešće nego obično.

- Ja volim kontakt-igru jer onda i ja bolje igram. Ja se ne bojim čvrste igre, tu sam da se školujem kao igrač.

Iz Cedevite poručuju da oni kao klub doista nemaju ništa protiv Cibone jer među njima je jako puno bivših cibosa.

- Kod kuće imam loptu s potpisima svih tadašnjih igrača koji su mi poželjeli brz oporavak kada sam teško stradao kao igrač Albe pa kako bih onda ja išao protiv Cibone - kazao je sportski direktor Matej Mamić.

- Kao i mnogi ovdje, i ja sam dijete Cibone, no ne htjeti je pobijediti značilo bi da sam u sukobu interesa - dodao je prvi trener Jasmin Repeša.

Cedevita jedina bez poraza

Cedevita je jedina momčad u ABA ligi bez poraza (4-0) i u puno je komfornijoj situaciji nego Cibona koja ima skor 2-2.

- Ulogu favorita u ovom derbiju prepustio bih Cedeviti jer su u boljoj poziciji, no svi znamo da u derbijima ne pobjeđuju uvijek favoriti - kaže Cibonin kapetan Marin Rozić, a Spahija dodaje:

- Ovo je odlična prilika da moji igrači pokažu svoj karakter, da odigraju iz inata. Ovo nam je jako bitna utakmica, zbog atmosfere u momčadi, ali i u gradu. Ovo nisu samo dva boda, ovo je više od toga, ovdje pobjeda vrijedi dvostruko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije