SLABA REALIZACIJA

Očaj od Amaurija: Pet golova od početka 2009. godine

Amauri
Reuters
09.02.2010.
u 16:18

Ne tako davno Juventusov je centarfor Amauri (29) bio predmet ozbiljne borbe između Brazilskoga i Talijanskog nogometnog saveza, koji su ga željeli pod svojim stjegovima na Svjetskom prvenstvu.

Danas, međutim, za naturaliziranog Brazilca u redovima Juventusa malotko pita. Postoji zato i savršen razlog: od prvog siječnja 2009. godine do danas, devetog veljače 2010. godine, centarfor je za Juventus zabio bijednih pet golova.

Upisao je u 13-mjesečnom razdoblju 48 nastupa u svim natjecanjima, a svih je tih pet golova zabio u Seriji A. Zanimljivo je da je u istom razdoblju jednako učinkovit za Torineze bio Giorgio Chiellini, igrač koji igra na mjestu stopera.

Ove je sezone u svim natjecanjima Brazilac skupio 29 nastupa, najviše od svih Juventusovih igrača. Zbroj od četiri gola stoga se doima pogotovo skromnim.

Gazzetta dello Sport, koja je njegovo uključivanje u nacionalnu momčad zdušno zagovarala, i koja smatra da je toj odluci nekoć vrlo blizu bio i Marcello Lippi, sada se sasvim razuvjerila u takav ishod.

- Imam šest praznih mjesta za SP u Južnoj Africi. Za njih i dalje konkuriraju mnogi nogometaši. Talijani, svejedno, imaju prednost pred naturaliziranim igračima – jasno je nedavno Amauriju poručio izbornik svjetskih prvaka.

Iaquinta napokon na pragu povratka   
Juventusovog napadača Vincenza Iaquintu (30) očekuje još barem dva tjedna mirovanja u tijeku oporavka od ozljede i operacije koljena.

Meniskus lijevog koljena zadavao je Iaquinti muke još od treninga održanog 24. listopada prošle godine, a nakon obavljena operacije očekivalo se da će se na travnjake vratiti za 40-ak dana. Prošla su od tada tri i pol mjeseca u iščekivanju povratka talijanskog reprezentativca.

Očekuje ga i izborni Marcello Lippi budući da je Iaquinta uz Fiorentininog Alberta Gilardina u najužem krugu napadača na koje se želio osloniti na Svjetskom nogometnom prvenstvu u lipnju i srpnju.

 

Ključne riječi

Komentara 3

BA
bassland
16:44 09.02.2010.

A kako igra, može zboraviti bilo kakvu repku. Kao Juventina me jako razočarao, moram priznati..

MI
milton
17:44 09.02.2010.

idi doma sinko

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
19:32 09.02.2010.

nažalost osim Amaurija podbacilo je (pre)više igrača, a neka skupa pojačanja se nisu dokazala kao pojačanja u ključnim utakmicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije