Bez potvrde Ćirina ostanka

Odgođena rasprava o Ćiri, IO nema kvoruma

'Bosnia\'s head coach Miroslav Blazevic reacts during his team\'s World Cup 2010 qualifier soccer match against Spain at Bilino Polje stadium in the town of Zenica,October 14, 2009. REUTERS/Oleg Popov
'OLEG POPOV'
03.12.2009.
u 19:02

U petak je u Sarajevu Izvršni odbor NS BiH trebao raspravljati o sudbini izbornika Miroslava Blaževića, ali je zbog nedostatka kvoruma sjednica odgođena.

Četiri člana Izvršnog odbora, od njih petnaest, danas nisu mogli doći u Sarajevo. Hamdija Abdić Tigar služi dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog iznude 200 tisuća maraka 1996. godine, Marjan Jelić suprugu vodi na liječnički pregled u Beograd, Mensud Bašić je u bolnici, a Ranko Cvijić ima obveza na fakultetu. Izbornik Blažević trebao je podnijeti izvješće o utakmicama dodatnih kvalifikacija.

Zanimljivo, za kvorum, ali i donošenje svih odluka potrebno je 12 od 15 ruku. Statut je napravljen tako da dva naroda ni u kojoj kombinaciji ne mogu glasovima nadjačati treći. Stoga bi se NS BiH uskoro mogao naći u pat-poziciji kada je u pitanju odlučivanje o Ćirinu novom ugovoru.

Nova sjednica bit će najvjerojatnije potkraj sljedećeg tjedna.

– Ćiro je s BiH ostvario najveći uspjeh u povijesti nogometa u BiH. Reprezentacija je prvi put bila druga u kvalifikacijama, a uz to je igrala i u doigravanju. Do sada je najveći uspjeh bilo treće mjesto – kazao je Iljo Dominković, dopredsjednik NS BiH.

Ćirini pristalice u čelništvu saveza uspjehom ne smatraju samo rezultat.

– U samo godinu i pol koliko vodi našu reprezentaciju, Ćiro joj je vratio poljuljani ugled. Stoga bi bilo dobro da se što prije s njim produži ugovor za još dvije godine – kazao je Dominković.

Blaževićevi protivnici u Savezu uglavnom su tiši od njegovih zagovornika, nemaju mu konkretne zamjerke, ali ga žele smijeniti, no ne žele javno istupati.

a Nije izbornik Miroslav Blažević jedini o kojemu će se raspravljati. Jedna od točaka dnevnog reda sljedeće sjednice je i rasprava u presudi glavnom tajniku Munibu Ušanoviću i tajniku za marketing i financije Miodragu Kurešu osuđenima na po pet godina zatvora.

– Očekivao sam da će sam dati ostavku, a ne da ja moram postavljati to pitanje – kazao je dopredsjednik NS BiH Bogdan Čeko o Munibu Ušanoviću kada se na sjednici Predsjedništva trebalo raspravljati o njegovoj presudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije