RIZIK SE ISPLATIO

Ogromno iznenađenje u Italiji! Leclerc slavio u Monzi pred navijačima Ferrarija

Italian Grand Prix
Foto: MASSIMO PINCA/REUTERS
1/3
Autori: Edi Džindo, Hina
01.09.2024.
u 17:01

Posljednji put je Ferrari u Monzi pobijedio 2019. godine, a i tada je slavljenik bio 26-godišnji Leclerc koji je ove nedjelje proslavio sedmu pobjedu u karijeri

Monegažanin Charles Leclerc pobjednik je Velike nagrade Italije, utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 koja se vozila u Monzi, nakon lukave i pobjedničke odluke svoje momčadi.

Ferrari se odlučio, za razliku od ostalih konkurenata, na velik rizik, na samo jedan odlazak u boks tijekom utrke što se na kraju pokazalo kao dobitna kombinacija. Da je utrka potrajala još nekoliko krugova vjerojatno Leclerc ne bi zadržao vodstvo, ali u ovakvom scenariju je ipak proslavio pobjedu. Bilo je ovo ogromno iznenađenje jer se s obzirom na brzinu bolida očekivala sigurna pobjeda McLarena.

Posljednji put je Ferrari u Monzi pobijedio 2019. godine, a i tada je slavljenik bio 26-godišnji Leclerc koji je ove nedjelje proslavio sedmu pobjedu u karijeri.

Iza Leclerca se pozicionirao dvojac iz McLarena, drugi je bio Australac Oscar Piastri, a treći Britanac Lando Norris koji je trenutačno glavni konkurent Maxu Verstappenu (Red Bull) u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva. Četvrto mjesto zauzeo je drugi vozač Ferrarija, Španjolac Carlos Sainz, koji ipak nije izdržao nalet McLarenovog dvojca.

VEZANI ČLANCI:

Peti je bio Lewis Hamilton, a šesti Max Verstappen koji je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu i trenutačno ima 62 boda više od Norrisa.

Piastri i Norris su imali dvije najbolje pozicije na startu utrke i došlo je do njihovog bliskog susreta na prvom zavoju koji nije, a mogao je vrlo lako, rezultirati pogubno. Norris je tijekom prvog dijela utrke imao brojne probleme i nije na najbolji način iskoristio tek sedmo vrijeme u kvalifikacijama Verstappena.

Zahuktavaju se tako i utrka za naslov svjetskog prvaka među vozačima, ali i među momčadima. Verstappen je trenutno prvi u poretku vozača s 303 boda, 62 više od Norrisa. Međutim, uzevši u obzir recentni Red Bullov pad, ta razlika je prilično dostižna. Još je napetije u poretku konstruktora. Red Bull je prvi s 446 bodova, McLaren drugi s 438 bodova, a Ferrari treći s 407 bodova.

Iduća utrka koja slijedi je Velika nagrada Azerbajdžana koja se vozi od 13. do 15. rujna.

Komentara 5

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
18:21 01.09.2024.

“Monežanin” Leclerc iz Moneža.

Avatar Žuti
Žuti
17:05 01.09.2024.

Forza Ferrari.

NI
nitkoinista
20:40 01.09.2024.

drago mi je iako sam nišanđija. volim jaku konkurenciju u formuli a bez jakog konjica nije to to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije