SVJETSKO PRVENSTVO

Originalna inicijativa hrvatskog i brazilskog veleposlanstva pri Vatikanu

Vatikan
ilustracija
12.06.2014.
u 12:57

Hrvatski studenti Papinskog učilišta Germanico-Ungarico odjenuli su dresove vatrenih i pjevali poznate hrvatske pjesme

Veleposlanstva Hrvatske i Brazila pri Svetoj Stolici organizirali su zajedničku večer kojom su naznačili i početak Svjetskog prvenstva u nogometu. O tome piše i na svoj web stranici Vatican Insider, koji objavljuje informacije vezane za Vatikan i Papu.

Primanje u povodu Dana državnosti hrvatsko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici malo je anticipiralo i u dogovoru s brazilskim veleposlanstvo organiziralo svečanost 10. lipnja u kloštru bazilike Svetih Kuzme i Damjena. Hrvatski studenti Papinskog učilišta Germanico-Ungarico odjenuli su dresove vatrenih i pjevali poznate hrvatske pjesme. Odgovorio je Brazil s brazilskom pjevačicom.

Svečanost, kojoj je prisustvovalo oko 300 uzvanika, među kojima brojni diplomati, otvorena je intonacijom himni, a onda su hrvatski veleposlanik pri Svetoj Stolici Filip Vučak i njegov brazilski kolega Fontes de Souza Pinto obratili prisutnima naglasivši kako svjetsko prvenstvo u nogometu ima veći od samo sportskog značenja.

Papa Franjo je danas uputio poruku kojom je poželio da Svjetsko prvenstvo bude slavlje solidarnosti među narodima.

>> Povijesni događaj: Prvi puta izraelski i palestinski predsjednici zajedno u Vatikanu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije