YEVGEN CHEBERKO

Osijek svojeg Ukrajinca izbacio iz momčadi: 'Nećemo tolerirati bilo kakvu vrstu ucjena'

Osijek: Utakmica između Osijeka i Hajduka u 25. kolu Prve HNL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/4
04.04.2023.
u 15:17

Stoper, nezadovoljan činjenicom da nije napustio Gradski vrt u zimskom prijelaznom roku, kažnjen je i novčano. Iz kluba su, između ostalog, poručili da su pokazali 'veliki senzibilitet u situaciji kada je njegova domovina zahvaćena ratnim vihorom'.

Osijekov stoper Yevgen Cheberko odbio je s Bijelo-plavima otputovati na nedjeljno gostovanje kod Rijeke na Rujevicu. Prvenstveni susret završio je remijem (1:1), a bod je gostima u posljednjoj minuti pogotkom osigurao kapetan Mihael Žaper. Nije da Osječani vrve stoperima, pogotovo nakon transfera Mile Škorića u Kinu pa je klub Cheberkov potez odlučio kazniti izbacivanjem Ukrajinca iz momčadi.

Kazna je i novčana. Revolt igrača rezultat je činjenice da je u zimskom prijelaznom roku dobio ponudu za transfer iz inozemstva, ali ga Osijek zbog nešto tanjeg kadra u zadnjem dijelu nije bio u mogućnosti pustiti. Ističu da si neću dopustiti poigravanje s ugledom kluba. O svemu su se oglasili na svojim službenim stranicama.

'Yevgen Cheberko novčano je kažnjen sukladno klupskom pravilniku i do daljnjeg će trenirati odvojeno od momčadi nakon što je treneru Borimiru Perkoviću rekao da nije spreman igrati utakmicu protiv HNK Rijeka, te da ne želi ići na put s momčadi. Ovakva reakcija dogodila se nakon što je prošlog tjedna stigla službena ponuda jednog inozemnog kluba za njegov transfer.

Ista je odbijena budući da se Klub nalazi u delikatnom trenutku sezone, traži rezultatsku stabilizaciju i zadržavanje trećeg mjesta, odnosno da je deficitaran na poziciji središnjeg braniča. Budući da je igrač inzistirao na odlasku predloženo mu je da se transfer realizira nakon završetka prvenstva, na što on nije pristao.

08.05.2022., Zagreb, stadion u Maksimiru - Hrvatski Telekom Prva liga, 34. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Yeven Cheberko Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NK Osijek je prema igraču uvijek imao korektan odnos u ispunjavanju obaveza, nema nikakvih financijskih dugovanja prema istom, pokazan je veliki senzibilitet u situaciji kada je njegova domovina zahvaćena ratnim vihorom, a u znak podrške iz istog je razloga bio kapetan momčadi na utakmici protiv Varaždina.

Jedino što smo tražili zauzvrat bio je profesionalni odnos kojeg, očito, uoči jedne od najvažnijih utakmica sezone nismo dobili. Koliko god bili u rezultatski zahtjevnom trenutku neće se tolerirati bilo kakva vrsta ucjena, poigravanje s ugledom Kluba ili stavljanje vlastitog interesa ispred interesa NK Osijek.'

Komentara 3

SS
sokac sa drave
07:38 06.04.2023.

Berri--Kaki smo taki smo boljih nema.Amen.

BE
Berri
18:24 04.04.2023.

Osijek je u zadnjih 10 utakmica od mogućih 30 osvojio 8 bodova, dakle 26%, što znači, da bi u nekoj projekciji, s ovom formom baziranom na zadnjih 10 utakmica Osijek bio klub u grčevitoj borbi za opstanak da nije imao lijepu zalihu bodova u odnosu na Goricu. I sad su oni našli kriterij oštriti na Cheberku, a promijenili su 2 trenera, kako stvari stoje morati će uzeti još Samira Toplaka ako ne žele završiti prvenstvo na sedmom mjestu HNL-a.

BE
Berri
18:12 04.04.2023.

Osijek je radio dobar posao, ali onda je najprije tolerirao ono kazneno djelo koje je počinio Petar Bočkaj, onda je tolerirao ono što je napravio Mijo Caktaš, pa je dopustio da Bjelica radi što želi i hoće, a sad se busaju da su ozbiljan klub. Nisu ozbiljan klub jer su to pokazali ne samo na ovim, nego još na masu drugih stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije