ZADNJE UPOZORENJE

Uefa je žestoko kaznila Osijek i Rijeku. Prijete im drakonske mjere i izbacivanje iz Europe?

Osijek i Rijeka u Gradskon vrtu igraju 18. kolo HNL-a
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/9
04.03.2023.
u 10:07

Zbog toga što nisu podmirili dugove, hrvatski prvoligaši imaju uvjetnu suspenziju u roku od dvije odnosno jedne godine

Uefino tijelo za financijsku kontrolu klubova dovršilo je svoju prvu procjenu zahtjeva solventnosti na temelju novih pravilnika o licenciranju klubova i financijskoj održivosti. Hrvatski prvoligaš Osijek i Rijeka u opasnosti su od izbacivanja iz europskih natjecanja ukoliko ne 'ispeglaju' financijske knjige i podmire svoja dugovanja u narednim sezonama, što su i objavili na službenoj stranici europske krovne organizacije. 

Za rumunjski CFR Cluj i NK Osijek isključenje je uvjetovano na dvije godine i bit će provedeno samo ako ti klubovi ne ispune financijske obaveze u naredne dvije sezone. Za Aris, Astanu, Olimpiju i Rijeku isključenje je uvjetovano na probni rok od jedne sezone i bit će provedeno samo ako ti klubovi ne ispune obveze u narednoj sezoni.

Primjerice, banjalučki Borac nije bio te sreće pa su izbačeni iz Europe na čak tri godine nakon što nisu podmirili dugovanja igračima dulje od 90 dana. 

Teško  su kažnjeni Rijeka s 450.000 eura i Osijek s 450. 000 eura plus dodatnih 150.000 eura, a bijelo-plavima je skinuta suspenzija u vezi dovođenja novih igrača nakon što su podmirene obaveze prema LASK-u iz Linza za ukrajinskog stopera Jevhena Čeberka.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Marko
Marko
10:55 04.03.2023.

Talijanska mafija se ne buni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije