'POVLAŠTEN POLOŽAJ'

Osječani ljuti na zaštitare zbog Torcide: "Moje trogodišnje dijete su pregledavali, a ove huligane nisu"

Osijek: Zaostalo 3. kolo SuperSport HNL-a, NK Osijek - HNK Hajduk
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
09.11.2023.
u 10:02

Osječki navijači su prilično bijesni zbog takvog ponašanja gostujućih navijača, no više su bijesni zbog zaštitarskih službi na stadionu koje su, prema njihovim tvrdnjama, dale povlašteni položaj gostujućim navijačima iz Splita

U zaostaloj utakmici trećeg kola HNL-a odigranoj ove srijede Hajduk je na gostovanju svladao Osijek s minimalnih 1:0 na Opus Areni. 

Nakon ove utakmice nije se toliko puno pričalo o samoj igri momčadi Zorana Zekića i Mislava Karoglana, čak ni o suđenju, nego o ponašanju navijača na tribinama.

Pripadnici Hajdukove navijačke skupine Torcida su tijekom susreta bacali baklje i topovske udare. Nakon utakmice se društvenim mrežama proširila fotografija sa sjeverne tribine gdje su bili navijači Hajduka i gdje su na staklenoj ogradi Opus Arene crnim sprejem napisali "Torcida Split", oštetivši tako osječki stadion.

Osječki navijači su prilično bijesni zbog takvog ponašanja gostujućih navijača, no više su bijesni zbog zaštitarskih službi na stadionu koje su, prema njihovim tvrdnjama, dale povlašteni položaj gostujućim navijačima.

Na stranicama poznate osječke navijačke zajednice 'Bijelo-plava birtija' ističe se kako se navijači Osijeka ne smiju ni približiti zaštitnoj ogradi a da se na njih 'ne skače poput hijena', dok su s druge strane navijači Hajduka neometano smjeli praviti nered. 

Također ističu i da je jedan zaštitar s Opus Arene tijekom Torcidine bakljade i pucanja topovskih udara tribinu s gostujućim navijačima uz smješak snimao svojim mobitelom za uspomenu te pritom nije ništa poduzimao. 

Osječani se bune i zato što su nedozvoljena sredstva poput topovskih udara tijekom utakmice natjerala mnoge roditelje s djecom na odlazak s tribina, a jedan od navijača Osijeka je, vezano za zaštitarsku službu, istaknuo: "Moje trogodišnje dijete su pregledavali, a ove huligane nisu".

 

 

Komentara 5

BU
burza
11:00 09.11.2023.

Kazna klubu zbog unistavanja privatne imovine

BS
Blue_shirt
12:56 09.11.2023.

Zato sto hns pod kontrolom hdz nesmije nista ozbiljno poduzeti. A samo je potrebno da hns primjenjuje kriterije nadredjenog a to je uefa. Prema uefinim pravilima, prvi prekrsaj novcana kazna, drugi prekrsaj dupla novcana plus zatvaranje jednog sektora na stadionu i slijedeci prekrsaj ako je na gostovanju jednostavno zabrana proja ulaznica gostujucim navijacima. Jednostavno da nemoze biti jednostavnije... evo ispratute kako ce benfica proci nakon jucerasnjih baklji u SanSebastianu... Ovako par tisuca plati klub a ovi objavljuju na raznim grupama navijavkim kao veliki podvig...

DA
dado6
08:08 10.11.2023.

Osobno bio na utakmici sa djecom kad su nas zastitari odgurivali od tih divljaka.....kao da mi nismo dobrodosli na tu utakmicu Ko je bio i vidio sam ulazak u torcide u taj kavez sve mu je bilo jasno koji su to (blago receno) divljaci Da ne mislite da imam nesto protiv torcide,bio sam na istom mjestu i na utakmici sa dinamom i slika ista ili nesto i gora.....divljastvo Pozivam sve ove majke i sestre koje traze pomoc od vlade i premijera za pomoc bbb u Grckoj da dodju na utakmicu u sektor koji je blizu njihovim jadnih sinova pa da onda izadju pred kamere i traze pomoc za svoje divno odgojene sinove i bracu. Da budem jasan nemam ništa protiv navijanje....pjesme.....zastava pa i koje bengalke..,...ali ovo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije