Crni Hajduk

Otkako je Ibričić nestao sa scene, nestala je i poljudska bajka

\'ibricic_nep_spo_251010\'
VL
26.10.2010.
u 10:11

Posljednji pogodak iz igre Ibričić je postigao protiv Zadra 22. kolovoza, Poklepović ga hitno mora vratiti.

Novi poraz, drugi u nizu, a prvi prvenstveni, i Dinamov bijeg na četiri boda prednosti "ubili" su bijele.

Hajduk je živio najljepšu bajku, Poljud je od početka sezone bio ispunjen četiri puta, a potom je počeo crni niz.

Katalinić srušio mit

Početak sezone bio je kao iz najljepših snova, nizale su se pobjede, izborena je Europska liga... Hajduk je gazio rivale kao rijetko kada, u prvenstvu Hrvatske pobjeđivala je Poklepovićeva momčad sa 6:1, 5:0, 4:1... U Europi su srušeni bukureštanski Dinamo i Unirea.

A onda je došao Split Ivana Katalinića. Mit o Hajduku srušen je u Parku mladeži, niti petsto metara od Poljuda. Tih 1:1 značilo je početak crne serije. Dva bljeska bila su Rijeka i Anderlecht, pogoci Brkljače i Vukušića u završnicama utakmica. A sve ostalo bilo je za zaborav.

– Pamte se bodovi, sve drugo treba zaboraviti – govorio je Stanko Poklepović nakon jedva izborenih domaćih pobjeda nad Varaždinom i Slavenom Belupom.

Na kraju su došli Vinkovci, Cibalia je Hajduku donijela prvi prvenstveni poraz. U ta dva crna mjeseca Halilhodžićev Dinamo osvojio je sedam bodova više od Hajduka.

– Nema panike, znali smo da će doći slabo razdoblje. Valjda je ono utakmicom u Vinkovcima i završeno – nada se Hajdukov predsjednik Joško Svaguša.

A gdje su uzroci tog pada? Zna se da Hajduk ima slab izbor igrača, da je Anas Sharbini učinio toliko gluposti da bi mu trebalo uzeti sav novac koji dobiva. Ali, najveća je enigma gdje se izgubio Senijad Ibričić. Otkako je nestao sa scene, nestao je i Hajduk. Ibro je u početku sezone zabijao, asistirao, nosio momčad. Dobio je još jedno povećanje ugovora, zasluženo je postao najplaćeniji Hajdukov igrač, zbog ozljede Andrića ponio je i kapetansku traku...

Vukušićevi golovi

I to je bio kraj, zadnji pogodak iz igre postigao je Zadru još tamo 22. kolovoza. Kasnije je zabio AEK-u iz jedanaesterca, i to je bilo sve. Ni asistencije, ni pogotka...

Slika kad je tražio nepostojeći prekršaj u Sankt Peterburgu, a Hajduk nakon toga primio gol, a on dobio žuti karton, oslikava svu nemoć najboljeg igrača. Poklepović hitno mora vratiti Ibričića, njegova kvaliteta i njegovi golovi neophodni su Hajduku, koji predugo živi samo na Anti Vukušiću.

Ključne riječi

Komentara 7

FC
fajter.coric
11:13 26.10.2010.

Hajduk od polovine kolovoza nema igru,momčad je počela padati i samo ih je sreća pratila pa su se održavali na vrhu,Hajduk je jedina momčad koja nema niti jednu uigranu akciju pored onolikih nebodera još nije dala gol iz prekida aa zauzvrat kod istok uvijek strepiš kad će gol primit,dok se nerješe Špace nema tu sriće...

VO
vojvo
13:06 26.10.2010.

ne kaže se badava novci kvare ljude evo tako i on povečali mu ugovor i njemu je ljepo

MA
masterblaster
10:54 26.10.2010.

nitko nemože reći da Ibro nije dobar igrač,ima momak srca,samo što Hajduk nije klub za njega..... što se tiče Hajduka,rekao sam i prije mjesec dana,euforija je super,samo što kratko traje...i eto ti ga sada,Hajduk će biti presretan sa drugim mjestom ako i bude drugi uopče....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije