Dinamo Moskva

Ovečkinov klub dolazi na rođendan medvjedima!

Aleksandr Ovečkin
Reuters
16.11.2011.
u 09:58

Dinamo Moskva klub je u kojem su ponikli veliki svjetski hokejaši poput Aleksandra Ovečkina, Maksima Afinogenova, igrali su tamo i Aleksej Jašin, Pavel Datsjuk...

Kao  vrhunac  sezone  u kojoj zagrebački KHL Medveščak obilježava 50 godina
kluba,  17.  prosinca  u  Ledenu  dvoranu  zagrebačkog Doma sportova dolazi
slavni ruski KHL klub UHC Dinamo Moskva.

Moskovski  hokej  klub  UHC Dinamo osnovan je davne 1946. kao dio sportskog
društva  Dinamo.  U ranim danima bili su vojni klub, a sponzorirao ih je KGB.  Sovjetsko  prvenstvo  osvojili  su  četiri  puta,  još  četiri puta osvojili  su  prvenstvo  Rusije,  dok su rusku superligu osvojili dva puta. 1983.  i 2008. osvojili su Spengler cup, a 2006. IIHF Europsku ligu prvaka. Za sezonu 2010./11. sebi su pripojili moskovski klub HC MVD te posljednje dvije sezone nastupaju u ruskoj KHL ligi pod imenom UHC Dinamo Moskva.

Dinamo  Moskva klub je u kojem su ponikli veliki svjetski hokejaši poput Aleksandra Ovečkina,  Maksima  Afinogenova,  igrali su tamo i Aleksej Jašin, Pavel  Datsjuk,  Evgenij Nabokov,  Andrej  Markov, Miroslav Satan, tragično preminuli  igrač  Lokomotiva  Karel Računek i mnoge druge legende ruskog i svjetskog hokeja.

Ključne riječi

Komentara 1

KL
klubuhb1
10:19 17.11.2011.

Stvarno dobar protivnik, prilika da se usporedi odnos snaga, da se vidi kako če biti ako se jednom pređe u KHL. Još samo da se dobije karta za tekmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije