Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA GRANICI MOGUĆEG

Ovo ostavlja bez teksta: Pogledajte let na skijama od 291 metra, nevjerojatan svjetski rekord

FIS Ski Jumping World Cup
Foto: Borut Zivulovic/REUTERS
1/3
24.04.2024.
u 19:38

- Dugo sam sanjao o ovom skoku, oduvijek sam želio letjeti dalje od svih drugih i želim pomicati granice dalje - rekao je Kobayashi nakon najduljeg leta u povijesti

Japanski skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletivši 291 metar, što je 37.5 metara više od službenog svjetskog rekorda, na posebno izgrađenoj skakaoniciu skijaškom centru Hlidarfjall.

Kobayashi je pomicao granice letovima od 256, 259 i 282 metra tijekom dva dana probnog natjecanja, a u srijedu je postavio i konačni rekord od 291 metar. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107.5 kilometara na sat.

Prema priopćenju Red Bulla napisanoh u priopćenju, posebna skakaonica je u potpunosti izgrađena od snijega. Vrh uzletišta je na 1115 metara, a sletište završava 360 metara niže, te ima najveći nagib od čak 36 stupnjeva. Japanac je u karijeri već ostvario 32 pobjede u Svjetskom kupu, dva puta je bio ukupni pobjednik, ima zlatnu i srebrnu medalju s Olimpijskih igara 2022., a tri puta je osvojio i Novogodišnju turneju.

- Dugo sam sanjao o ovom skoku, oduvijek sam želio letjeti dalje od svih drugih i želim pomicati granice dalje - rekao je Kobayashi nakon najduljeg leta u povijesti.

Komentara 4

LJ
ljudeman
19:53 24.04.2024.

Kakve su to skije od 291 metra?

GU
guslač
22:00 24.04.2024.

gdje vam je link skoka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije