NIJE ISPUNIO POTENCIJAL

Ovom Hrvatu mnogi su predviđali blistavu budućnost, ali završilo je u katastrofi. Evo gdje je danas

Šibenik: Hrvatski U-21 reprezentativci družili se s najmla?im fanovima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
24.09.2024.
u 10:40

Andrija Balić sada ima novi klub, a iznenadio je izborom. Ponovo se vraća u Italiju, ali u tamošnju četvrtu ligu. Potpisao je za FC Chieti koji se natječe u Serie D. To je ogroman korak unazad za igrača kojem su predviđali blistavu budućnost.

Andrija Balić (27) bio je jedan od najvećih Hajdukovih talenata i velikoj nadi hrvatskog nogometa. Radilo se o veznjaku elegantnoga poteza koji je dobio nadimak Baby Pirlo. 

S 19 godina prodan je u Udinese, iako je i sam priznao da nije želio otići. Nikada nije otkrio cijelu istinu o tome, već samo da su se “događale neke čudne stvari”. U Udinama odigrao je 33 utakmice u tri godine, ali se nije nametnuo. 

Otišao je potom na posudbu u nizozemsku Fortunu iz Sittarda, talijansku Perugiu. Zatim je prodan u slovačku Dunajsku Stredu koja ga je sezone posudila Banskoj Bystrici.

Proteklu sezonu bio je u Zrinjskom iz Mostara da bi na zimu prešao u Zlate Moravce, klub koji je ispao iz slovačke lige. 

Balić sada ima novi klub, a iznenadio je izborom. Ponovo se vraća u Italiju, ali u tamošnju četvrtu ligu. Potpisao je za FC Chieti koji se natječe u Serie D. To je ogroman korak unazad za igrača kojem su predviđali blistavu budućnost.

- U Hajduku sam se brzo etablirao u prvoj momčadi, ali i prije sam imao ponuda, već sa 16 godina iz Engleske, kasnije i iz Španjolske, kamo sam ja i htio otići, ali Hajduk je sve te ponude odbijao. Kasnije kad ja nisam nikamo htio otići, oni su prihvatili, bilo je tu čudnih događaja, ali sada ne bih o tome - govorio je Balić ranije.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar WTF hoćeš
WTF hoćeš
12:48 24.09.2024.

Dakle Pirlo u pelenama.. Ne znam jel za odrasle ili djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije