TALIJANSKI KANDIDAT

Palermo želi Olimpijske igre 2020. godine

Olimpijska zastava
Reuters
13.10.2009.
u 18:24

Popisu talijanskih gradova koji se kandidiraju za Olimpijske igre 2020. godine pridružio se i Palermo, čiji će predstavnici otkriti plan o kandidaturi u četvrtak u Rimu.

Talijanski olimpijski odbor sljedeće će godine odlučiti s kojim gradom krenuti u kampanju za dobivanje Igara o čijem će domaćinstvu za 2020. Međunarodni olimpijski odbor odlučiti 2013. godine. Rim i Venecija već su potvrdili svoje kandidature.

Podsjetimo, Rim, koji je bio organizator olimpijske smotre 1960. godine, bio je jedan od favorita za Igre 2004., no one su pripale Ateni.

U Međunarodnom olimpijskom odboru sjedi pet talijanskih članova, a oni su potpredsjednik Mario Pescante, Ottavio Cinquanta, Franco Carraro, Francesco Ricci Bitti i Manuela di Centa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije