UOČI DERBIJA

Pamić: S ovakvim kadrom Hajduk ne može ugroziti Dinamo. Ne vidim zašto od Leke toliko očekuju

Split: Utakmica Prve lige izme?u RNK Split i NK Istra 1961
Ivo Cagalj/PIXSELL
25.02.2023.
u 07:00

U nedjelju u 15 sati igra se derbi Dinamo – Hajduk, utakmica koja će usmjeriti rasplet oko naslova. Najavio ju je poznati hrvatski trener i bivši reprezentativac

Od derbija Dinama i Hajduka uvijek su velika očekivanja. Doduše, nerijetko su te utakmice znale i razočarati kvalitetom, ali kad i nismo gledali vrhunske predstave, uvijek je bilo napeto. Sad bi moralo biti još kako napeto jer ova utakmica mogla bi usmjeriti rasplet borbe za naslov prvaka, pobjeda plavih odvodi Dinamo na ogromnu bodovnu razliku, na 11 bodova više uz utakmicu manje. Hajduk bi pak pobjedom možda donio nervozu plavima, a sebi veliku nadu i motiv da do kraja može dostići zagrebačku momčad.

I s boljima Hajduk teško dobivao

Kakav derbi očekuje naš nekadašnji reprezentativac, a danas nogometni trener Igor Pamić?

– Prognoze su nezahvalne kad je riječ o derbiju. Po nekim stvarima utakmica u nedjelju ne bi trebala biti neizvjesna, a ja mislim da bi mogla biti sve samo ne izvjesna. Istina je da je Hajduk oslabljen i da ne igra dobro, ali Hajduk u Maksimir dolazi nikad neopterećeniji i tu činjenicu treba ozbiljno shvatiti, bude li doista neopterećen kako bi trebao biti, može nešto napraviti. Ni jedna utakmica nije lagana, ali ipak držim da, bude li Dinamo pravi protiv ovakvog Hajduka koji se ne snalazi ni u čemu, sve ide na njegovu stranu – kaže nam Igor Pamić.

Dinamu ni bod ne bi bio loš, i s remijem bi mu ostala velika prednost, a Hajduku je u igri samo pobjeda?

Hajduk sam sebi radi presing, ali ne vjerujem da će bilo tko normalan, nogometno gledano, u ovakvom odnosu snaga, uz ovakvu formu Hajduka, s izostancima koje ima, reći da Hajduk može napadačkom igrom parirati Dinamu, čak bi takva otvorena igra vjerojatno bila pogubna. Uz to, bude li u njihovu sastavu toliko mladih kako se najavljuje, koji imaju kvalitetu, treba izaći na taj derbi i dobiti, a Hajduk je i s puno boljim igračima teško dobivao. A Dinamo će biti ozbiljan, Hajduk ovom utakmicom ne rješava ništa, a Dinamo pobjedom može riješiti baš sve.

Dakle, pobjeda Dinama bi plavima značila i osiguranje naslova prvaka?

– Kao trener ne bih to smio reći, ali cijela Hrvatska misli kao i ja, s ovakvim kadrom Hajduk ne može ugroziti Dinamo, Dinamo ne može toliko izgubiti do kraja, a kad bi Hajduk do kraja u prvenstvu baš sve pobijedio, opet bi Dinamo bio prvak.

Treba li Dinamo napasti s obzirom na to da Hajduk ima i kadrovskih problema ili pustiti Splićane da izađu pa ih lakše dobiti na širokom prostoru?

– Dinamo se neće prilagođavati, plavi imaju dominaciju iako na početku nastavka nisu bili previše uvjerljivi ili efikasni. Dinamo mora ući u dominaciju, inače može ući u probleme i dati momčadi Hajduka nadu, omogućiti mu da se osjeća sigurno, a ako Dinamo Splićane ostavi bez lopte, Hajduk nema šanse.

Od Hajduka se puno više očekivalo nakon dolaska Leke, što tamo ne štima?

– Ne vidim zašto od Leke toliko očekivati kad za pravi rezultat treba i pravi igrački kadar i trener. Bez obzira na to što Leko po nekima nije opravdao rezultatska očekivanja, mislim da se on dobro nosi s pritiscima. Moj je dojam da je svjestan s čime raspolaže, nije pesimist, ali mislim da mu je jasno da ovakav Hajduk teško može parirati plavima u borbi do kraja prvenstva. Od Leke i Hajduka očekujem pravi iskorak sljedeće sezone, a ovo prvenstvo treba im biti dobra priprema, prilika da se vidi tko je igrač i tko se može nositi s Dinamom u novoj sezoni. Ako tako razmišljaju, to može ispasti dobro za Splićane – drži Pamić.

Leko zna što radi

Je li Leko tvrdoglav s obzirom na igru s trojicom u zadnjoj liniji, uzimajući u obzir igrače koje ima u svom kadru?

– Ma mislim da je Leko svjestan svih nedostataka svog kadra i želi navesti vodu na svoj mlin. On dobro radi jer ni nekakav drugi sustav s tim kadrom ne bi mu donio bolji rezultat, a kako sam rekao, ovako ima priliku vidjeti tko ima kvalitetu, koji igrači mogu odgovoriti njegovim zahtjevima, tko ima kvalitetu za novu sezonu, da se onda u toj novoj sezoni, naravno s odgovarajućim pojačanjima, bori za naslov prvaka, što navijači Hajduka od svog kluba i očekuju – zaključio je Igor Pamić.

No sad prvo treba vidjeti kako će nedjeljni derbi završiti i kako će se ovo prvenstvo rasplesti.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagi101
08:13 25.02.2023.

i tako iz godine u godinu slušamo istu spiku, ovo je priprema za sljedeću sezonu hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije