radikalne odluke saveza

Pavlek: Rastanak nikad nije ugodan, ali ovi rezovi nisu hir

Vedran Pavlek Nika Fleiss
Goran Stanzl/PIXSELL
25.04.2010.
u 10:56

- Godinama smo ulagali u Niku i Ratkića, nitko nije imao samo jednu priliku - kaže direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Nogometne momčadi koje ne zabijaju golove – ispadaju iz lige. Nešto se slično dogodilo u hrvatskom skijanju, nakon uspješne sezone, ulaže se u one koji su perspektivni, a pozdravlja sa skijašima koji su potrošili kredite. Vedran Pavlek, direktor alpskih reprezentacija i ski poola, rezimirao je sezonu i objasnio kako je izgledao rastanak s Nikom Fleiss i Ivanom Ratkićem.

Prilike su potrošene

– Strategija je saveza razvoj i ulaganje u mlade skijaše, mi smo na taj način i dosad ulagali u Niku i Ratkića, koji su 12 godina u programima. Možda su se rezovi trebali dogodili i prije, ali odlučio sam im dati šansu do Vancouvera. To nikako nije posljedica hira, dugo smo o tome razmišljali, ali, nažalost, rezultat je mjerilo. Ulagali smo godinama u njih, a uspjeha je bilo sve manje. Nitko nije imao samo jednu priliku – objašnjava Pavlek.

Vratimo se na one koji su briljirali poput Ivice ili Natka, zvijezde u usponu.

– Ivica tvrdi da mu je ovo bila najbolja sezona, peti na kraju, dvije olimpijske medalje, dvije pobjede... Natko Zrnčić-Dim ponovno se popeo na postolje, napredovao u brzim disciplinama, a ne treba zaboraviti ni Anu Jelušić koja je ostvarivala sjajne rezultate. Janica ipak ne može biti mjerilo, a ta nesretna astma sprečava je u još većem uspjehu. Na kraju sezone bljesnula je i Tea Palić, a imamo niz mladih skijaša koji tek dolaze.

Ante Kostelić još žali što Ivica u Vancouveru nije dohvatio zlatnu medalju.

– Neka mu to bude motiv više za Soči. On bez problema može skijati i duže od sljedeće četiri godine, pogledajte Cuchea ili Raicha. Osigurat ćemo mu sve uvjete da napadne Veliki kristalni globus, ali to mu nije imperativ ni opterećenje.

Hoće li VIPnet, kojem ove godine istječe ugovor sa savezom, nastaviti suradnju?

– VIPnet je naš dugogodišnji stabilan partner i u pregovorima smo oko nastavka suradnje, vjerujemo da će se nastaviti.

Bez predsjednika saveza

Kada će se riješiti status predsjednika i čelnika saveza?

– Izbor predsjednika bit će vjerojatno u srpnju, biramo se svake četiri godine, a potencijalne kandidate još ne znamo.

Koliko je recesija pogodila hrvatsko skijanje?

– Već dan nakon pada burzi napravili smo rezove, nismo čekali da dođe u Hrvatsku. Putuje se od tada osobnim automobilima, ne spava u hotelima, već u apartmanima s kuhinjom. Bojim se da će se prave posljedice najviše osjetiti na mladima, onima koji tek dolaze...

Komentara 1

DH
dalibor.hren
16:39 25.04.2010.

Danas je Pavlek na TV izjavio da jedna sezona Nike Fleiss Hrvatsku košta između 100 000,00 i 300 000,€. Koliko nas blesave porezne obveznike košta čitava repka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije