IZBACIO ROMU

VIDEO Pogledajte Perišićevu asistenciju Džeki za gol, Inter prošao u polufinale

Ivan Perišić
Daniele Mascolo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
08.02.2022.
u 23:10

Ivan Perišić i Marcelo Brozović bili su u udarnoj momčadi Intera, s tim da je Brozović odigrao cijelu utakmicu, dok je Perišić izašao iz igre u 85. minuti.

Nogometaši Intera kao prvi su se plasirali u polufinale ovogodišnjeg izdanja talijanskog Kupa. Na domaćem terenu Inter je svladao Romu 2-0.

Inter je poveo već u drugoj minuti i to zaslugama hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića te Edina Džeke. Naime, Perišić je presjekao suparnički napad, potom odigrao dupli pas sa Sanchezom i na kraju fantastično zavrnuo loptu u šesnaesterac koju je dočekao Džeko i iz prve pospremio u mrežu. Gol pogledajte OVDJE.

Odmah nakon toga moglo je biti 2-0, ali je Barellla pogodio okvir vrata te je Inter otišao na odmor s golom plusa, makar je mogao imati i veću prednost s obzirom kako se igralo u Milanu.

U nastavku je Roma igrala hrabrije te su se nizale sjajne šanse na obje strane. No, samo se jednom zatresla mreža i to ponovno gostujuća. Sjajan je pogodak u 68. minuti zabio Čileanac Alexis Sanchez koji je s 20 metara fantastično pogodio sami suprotni gornji kut za potvrdu Interove pobjede.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović bili su u udarnoj momčadi Intera, s tim da je Brozović odigrao cijelu utakmicu, dok je Perišić izašao iz igre u 85. minuti.

U srijedu će svoju četvrtfinalnu utakmicu odigrati Milan i Lazio (21 sat), dok se u četvrtak sastaju Atalanta - Fiorentina (18 sati) i Juventus - Sassuolo (21 sat).

Rutinska pobjeda Monaca za polufinale

Nogometaši Monaca prvi su polufinalisti francuskog Kupa nakon što su, na domaćem terenu, s 2-0 svladali drugoligaša Amiens.

Po pogodak u svakom poluvremenu je zabio Monaco za rutinsku pobjedu. U petoj minuti već je bilo 1-0, a strijelac je bio Francuz Aurelien Tchouameni, dok je u 54. minuti njemački nogometaši Kevin Volland postavio konačnih 2-0 protiv trenutačno 14. momčadi na drugoligaškoj ljestvici.

U srijedu se igraju još dvije četvrtfinalne utakmice. Sastaju se Bergerac - Versailles (18:30 sati) i Nica - Marseille (21:15 sati), dok je u četvrtak na rasporedu posljednji četvrtfinalni susret između Nantesa i Bastije od 21 sat.

United opet kiksao

U susretu 24. kola Premier lige nogometaši Manchester Uniteda odigrali su samo 1-1 kod Burnleyja, sastava koji se nalazi na dnu prvoligaške ljestvice.

Drugi je to kiks Uniteda u samo nekoliko dana, jer je, podsjetimo, krajem prošlog tjedna ispao u FA kupu od drugoligaša Middlesbrougha.

Poveo je United golom Pogbe u 18. minuti, ali je domaći sastav izjednačio na samom startu drugog dijela. U 47. minuti strijelac je bio Rodriguez. Do kraja su gosti pokušavali vratiti vodstvo, tek u zadnjih dvadesetak minuta je zaigrao i Cristiano Ronaldo, no rezultat se nije mijenjao. Manchester United je skliznuo s četvrtog mjesta. Preskočio ga je West Ham koji je slavio u utorak navečer.

Newcastle je pobijedio pred svojim navijačima Everton 3-1 i tako upisao tek drugu domaću pobjedu u sezoni. Bila mu je ona dovoljna da napusti opasnu zonu ispadanja, a ujedno se Newcastle večerašnjem suparniku približio na samo bod zaostatka.

Prva dva pogotka su bili autogolovi. Prvo je domaći igrač Lascelles pogodio vlastitu mrežu, ali je već u idućem napadu tragičar postao gostujući igrač Holgate te je rezultat bio 1-1. U nastavku je prvo Fraser u 56. doveo Newcastle u vodstvo 2-1, dok je u 80. Kieren Trippier postavio konačnih 3-1 postigavši svoj premijerni gol u dresu Newcastlea. Frank Lampard je po prvi puta u Premier ligi vodio Everton i nije uspio zaustaviti negativan niz.

Zaustavio ga je, pak, West Ham koji je nakon dva prvenstvena poraza u nizu svladao Watford na domaćem terenu s minimalnih 1-0. Jedini gol postigao je Bowen u 68. minuti, a hrvatski nogometaš Nikola Vlašić ostao je kroz cijelu utakmicu na West Hamovoj klupi.

U srijedu će utakmice ovog kola igrati Norwich - Crystal Palace, Manchester City - Brentford, Tottenham - Southampton i Aston Villa - Leeds, dok se u četvrtak sastaju Wolverhamtpon - Arsenal i Liverpool - Leicester.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
07:16 09.02.2022.

Za razliku od nedjelje sada ga je Inzaghi držao u igri praktično do samog kraja. Počeo je učiti na greškama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije