GENNARO GATTUSO

'Perišić je prije mog dolaska rekao da želi napustiti Hajduk. Nisam došao ovdje da vam lažem'

Split: Gennaro Gattuso održao je konferenciju povodom sutrašnje utakmice Hajduka i Slaven Belupa
Zvonimir Barisin/PIXSELL
14.08.2024.
u 12:28

Sportski direktor Kalinić poručio je kako se samo traži model raskida ugovora s Perišićem

Ivan Perišić napustio je Hajduk nakon samo sedam mjeseci od dolaska na Poljud. Njegove nesuglasice s trenerom Gattusom nisu se mogle izgladiti, pa je proslavljeni vatreni odlučio kako je najbolje otići. Sportski direktor Kalinić poručio je kako se samo traži model raskida ugovora. 

– Ova je situacija skroz čista, našli smo se dva dana nakon mog dolaska u Hajduk i nagovijestio je da želi ići. Rekao sam mu da stane i razmisli, da pričeka da prođe Euro. Prošlo je prvenstvo, igrala se prijateljska protiv Širokog Brijega, tada smo se našli i ponovio mi je to. Nakon toga je nastavio normalno trenirati, normalno se ponašao i nije bilo problema. Dao sam mu minutažu iako sam znao da želi otići, ali stalno me morila ideja da odlazi i da moram pronaći drugo rješenje. Tada je došao Bamba i normalno je da drugi dobiju priliku prije njega. Svaka odluka je poštena, ali čovjek mora sam donijeti odluke. Moram biti pošten prema igračima jer su znali za njegovu želju. Zahvaljujem mu na svemu, između nas nije bilo problema, odluka je njegova i neću se baviti napisima u medijima. Svaka odluka donosi određene posljedice i nisam tu da lažem. U potpunosti sam iskren i nadam se da ćemo tako zaključiti priču o Perišiću – rekao je Gattuso na konferenciji za novinare uoči domaćeg susreta protiv Ružomberoka u sklopu 3. pretkola Konferencijske lige.

VEZANI ČLANCI:

– Perišić, Rakitić i Modrić legende su hrvatskog nogometa. Ja nisam lud, poštovao sam ga. Dao sam mu da igra i trenira iako sam znao da želi otići. Moram kao trener uskladiti 25 igrača. Da je to bio neki drugi igrač, ne bi imao priliku. Imao je moje maksimalno poštovanje – smatra talijanska legenda.

– Kad sam došao, glavni problem bio je disciplina. Trčanje, satnice i kašnjenje na treninge stvari su na kojima sam radio. Ako nećemo biti profesionalci, uzmimo dvije boce i igrajmo u parkiću. Meni je ta profesionalnost najvažnija. Nisam sretan ako se pravila ne poštuju. Nogomet je višestruko plaćen u odnosu na druge poslove, u kojima se zarađuje 1000-1500 eura. Tko ne može biti discipliniran, neka si nađe neki drugi posao. Nogometaši se moraju zalagati maksimalno – otkrila je ikona Milana.

Komentara 10

SK
skočimiš
13:23 14.08.2024.

rekli su da igra za 1€/mj, kakvo sad trazenje modela raskida ugovora. raskines ugovor, das mu 15€ i kazes "u redu je".

Avatar Castro
Castro
12:38 14.08.2024.

Vjerujem u ovo sto je rekao. Nista se nije dogodilo preko noci. Znao je Ivan odmah posle EP da zeli ici pa se sada vade na Gattusa....da, on da izbaci ovakvog igraca i da Kalinic i ostali nista ne ucine da on ostane!!! Tipicni splitski kaos.

XY
XYZ52
16:39 14.08.2024.

Perisic mora najprije sanirati svoju ozljedu, fizicki i mentalno, da bi nesto vrijedio. Ovako kako igra sada, bolje je da ne igra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije