JARNIJEVO PRIOPĆENJE

'Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja. Da se više potrudio u karijeri ne bi mu smetalo'

Zagreb: 16. međunarodni turnir Mladen Ramljak, Hrvatska - Eintracht Frankfurt
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/13
15.02.2024.
u 17:32

Osvajač svjetske bronce u Francuskoj 1998. godine odgovorio je Bruni Petkoviću i poslao svoju verziju događaja koji je podignuo medijsku prašinu u Hrvatskoj

Legendarni hrvatski nogometaš Robert Jarni oglasio se priopćenjem nakon što je razriješen dužnosti na mjestu izbornika kadetske reprezentacije Hrvatske. Zvijezda Dinama Bruno Petković sinoć ga je na press konferenciji nazvao 'klaunom' pa je ta izjava odjeknula u hrvatskom medijskom prostoru. 

GALERIJA Jarni više nije izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske

Zagreb: 16. međunarodni turnir Mladen Ramljak, Hrvatska - Eintracht Frankfurt
1/13

Jarnijevo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Zar je moguće da nakon svih ovih godina doprinosa državi moram dokazivati svoje hrvatstvo na ovakav način? Ne trebam se opravdavati, ali čak ni bivše legende Dinama svojevremeno nisu navijale za Dinamo u europskim utakmicama, zašto bi trebao ja?

Bio sam ponosan igrač splitskog Hajduka i Betisa, u kojima sam proveo jedne od najljepših perioda svoga života i u oba kluba sam se realizirao profesionalno i dobio ono najvažnije – iskreno poštovanje i ljubav navijača. To su emocije koje ljudsko biće s karakterom ne može i neće izbrisati.

ao mi je što nekog vrijeđa moja iskrenost, ali to se u normalnim društvima zove stav, koji ni na koji način ne umanjuje moj profesionalni angažman i posvećenost našoj mladoj reprezentaciji. Nisam povodljiv tip i kad me se pita, iskreno kažem svoje mišljenje.

VEZANI ČLANCI:

S druge strane, Petkovićeva izjava pokazuje manjak kućnog odgoja te razinu komunikacije na koju se ne namjeravam spuštati. Možda da se malo više potrudio u svojoj karijeri pa i van Dinama iskusio neke uspjehe, igrajući za druge strane klubove, ne bi mu smetalo da postane 'klaun'.

HNS-u se zahvaljujem na angažmanu i ukazanom povjerenju, no mislio sam da živimo u demokratskoj državi koja pojedincu omogućava slobodu govora, a ne da potiče površni i populistički mentalni sklop na temelju kojeg sam smijenjen sa dužnosti izbornika i to zbog svoj mišljenja, a ne zbog svojih rezultata. Svojim momcima želim iskrenu sreću na nadolazećem Europskom prvenstvu - rekao je Jarni u priopćenju. 

Komentara 46

JO
JovanC
17:56 15.02.2024.

Nekom drugomebprodaj tu demagogiju. Ako Bruni fali kucnog odgoja, tebi fali odgoj u nacionalnom duhu. Da su te naucili doma tko si sto si i gdje pripadas ne bi navijao za strance ispred nasih. Daleko ti kuca.

ED
edvardl
18:19 15.02.2024.

Kao trener hrvatske reprezentacije, gdje igraju mladi iz svih hrvatskih klubova, pa i Dinama, kakva je to poruka, tim igračima, da "trener" (njihov) repke, navija protiv njih??? Stvarno je najblaže rečeno KLAUN, a i puno gore!

PE
Pentagon
18:32 15.02.2024.

Vrhunsķi nogometaš i naša legenda! Dragi Jarni ovo ti nije trebalo i mogao si reći nek pobjedi bolji. Navijam za Dinamo ali uvijek dakle uvijek navijam za sve hrvatske klubove kad igraju sa stranim klubovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije