Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRILJANTNI VEZNJAK

Phil Foden izabran za najboljeg igrača sezone u engleskoj Premier ligi

Premier League -  Fulham v Manchester City
David Klein/REUTERS
18.05.2024.
u 14:19

Izuzetno sam ponosan na ovu nagradu. Premier liga je priznata kao najbolja liga na svijetu i zadovoljstvo je biti nominiran s toliko drugih sjajnih igrača koji su imali posebne sezone za svoje klubove, rekao je Foden za službenu stranicu Man Cityja

Ofenzivni vezni igrač engleske nogometne reprezentacije i Manchester Cityja Phil Foden (23) izabran je za najboljeg igrača sezone u Premier ligi, objavio je elitni razred engleskog nogometa.

Foden je ove sezone zabio 17 golova i upisao osam asistencija u 34 ligaške utakmice i bio je jedan od ključnih igrača Cityja u lovu na četvrti uzastopni naslov engleskog prvaka.

VIDEO Sve što trebate znati o novom formatu Lige prvaka

City kolo prije kraja ima dva boda više od Arsenala, a u zadnjem kolu na svom travnjaku dočekuje West Ham, dok će Arsenal kod kuće igrati protiv Evertona.

- Izuzetno sam ponosan na ovu nagradu. Premier liga je priznata kao najbolja liga na svijetu i zadovoljstvo je biti nominiran s toliko drugih sjajnih igrača koji su imali posebne sezone za svoje klubove - rekao je Foden za službenu stranicu Man Cityja.

VEZANI ČLANCI:

Ovo je peta uzastopna sezona u kojoj nagrada za najboljeg igrača ide u Manchecter City. Erling Haaland je osvojio ovo priznanje prošle sezone, Kevin de Bruyne 2019/20. i 2021/22, a Ruben Dias 2020/21. Posljednji igrač koji nije iz Cityja koji je osvojio nagradu bio je Vigril van Dijk iz Liverpoola u sezoni 2018/19.

Engleski reprezentativac Foden, također je ranije ovog mjeseca osvojio nagradu za igrača godine koju dodjeljuje Udruga nogometnih novinara(FWA).

Komentara 1

Avatar Ričard
Ričard
16:30 18.05.2024.

Čudi me da nije Kovačić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije