FORMULA 1

Pirelli: Mi ćemo ojačati gume, vi pazite na tlak

'Red Bull driver Sebastien Vettel walks through the paddock during the Paddock Day for the 2013 Santander British Grand Prix at Silverstone Circuit, Towcester.Photo: Press Association/PIXSELL'
'Martin Rickett/Press Association/PIXSELL'
05.07.2013.
u 21:45

Za Veliku nagradu Mađarske krajem srpnja Pirelli će se vratiti sastavu guma kakav je koristio 2012. godine.

Nakon burnog vikenda u Silverstoneu i velikih problema s gumama, Pirelli je pretrpio brojne kritike vozača. Govorilo se čak i o bojkotu iduće utrke u Nürburgringu. Šef Pirellija Paul Hembery odmah je nakon utrke u Silverstoneu pokrenuo istragu kako bi se riješili problemi s gumama.

Tako će Pirelli za VN Njemačke ovog vikenda osigurati nove sigurnije gume. Tako će stražnje gume u Nürburgringu biti ojačane pojasom od kevlara umjesto dosadašnjeg čeličnog pojasa, sve radi povećane otpornosti guma. Kevlar je znatno fleksibilnije i ojačano vlakno koje bi trebalo smanjiti mogućnost pucanja guma, a bit će iskorišteno samo za stražnje gume, dok će prednje ostati istoga sastava kao i dosad.

Nakon toga, za Veliku nagradu Mađarske krajem srpnja Pirelli će se vratiti sastavu guma kakav je koristio 2012. godine. Pirelli je poslao i posebne upute svim momčadima u kojem se navodi koliki smije biti tlak u gumama te da prednje i stražnje gume moraju biti korištene na strani za koju su i namijenjene.

Uoči subotnjeg službenog treninga (14 sati na Sportskoj TV) najbrži je bio Mercedesov dvojac – Lewis Hamilton i Nico Rosberg. Na drugom treningu najbolje je vrijeme imao Sebastian Vettel ispred Nica Rosberga i momčadskog kolege Marka Webbera.

>> Vozači F1 složni: Učinite nešto prije nego što netko strada

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije