MAJSTORIJA ZA POBJEDU

Pjaca nakon gola koji je slomio Qarabag: 'Čim sam je opalio, znao sam da je sjela'

Baku: Marko Pjaca doveo Dinamo u vodstvo 0:1 protiv Qarabaga
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/74
28.08.2024.
u 22:17

U četvrtak u Monte Carlu ždrijeb će Dinamu (treća jakosna skupina) odrediti po dva protivnika iz svake skupine. Međutim, dečki s Maksimira prije toga mogu proslaviti novi veliki uspjeh

Nogometaši zagrebačkog Dinama po deveti će put zaigrati u Ligi prvaka, oni su u uzvratnom susretu završnog pretkola kao gosti u Bakuu svladali Qarabag sa 2:0 (1:0) te tako sigurno obranili 3:0 prednost ostvarenu u prvoj utakmici prije osam dana u Zagrebu. Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag).

Pjaca je u obje utakmice zabio prvi gol i otvorio put do Qarabagove mreže. Osobito je bio važan gol u uzvratnom susretu koji je prelomio utakmicu i gotovo zacementirao put do Lige prvaka. Nakon utakmice bio je drugi najbolje ocijenjeni igrač Dinama sa 7.6 prema Sofascoreu. Veću je ocjenu imao tek Petar Sučić (7.8). U suparničkoj momčadi bolju je ocjenu od njega dobio tek kapetan Abdellah Zoubir (7.7) koji je neumorno nastojao zaprijetiti golu plavih. Nakon utakmice nekoliko je riječi posvetio svome majstorskom golu.

Foto: SofaScore

"Čak i bolja utakmica danas nego u Zagrebu. Nismo primili gol što je jako dobra stvar. Ukupnih 5:0, da nam je to netko rekao prije utakmice... Pogoci su pali u pravom trenutku. Znali smo da su u stanju zabiti tri gola kao što smo i mi njima. Zato smo imali potpuni respekt prema njima. Majstorija? Nemam što pametno za reći", komentirao je Pjaca pa zaključio:

"Napravio sam bicikl i puknuo lijevom. Čim sam je opalio, znao sam da je sjela. Da je i najružniji, gol je gol. Najvažnija je pobjeda. Liga prvaka je natjecanje kojem se svi veselimo. Protivnici će definitivno biti jaki jer slabih nema. Mi ćemo se potruditi odigrati najbolje što možemo, kao uostalom i večeras."

U četvrtak u Monte Carlu ždrijeb će Dinamu (treća jakosna skupina) odrediti po dva protivnika iz svake skupine. Jedina ograničenja su da klubovi iz iste države ne mogu igrati jedan protiv drugog i da svaka momčad može izvući najviše dva suparnika iz iste zemlje.

Prva jakosna skupina: Real Madrid, Man. City, Bayern, PSG, Liverpool, Inter, B. Dortmund, Leipzig, Barcelona
Druga jakosna skupina: Leverkusen, Atletico Madrid, Atalanta, Juventus, Benfica, Arsenal, Brugge, Šahtar, Milan
Treća jakosna skupina: Feyenoord, Sporting, PSV, Salzburg, Young Boys, Celtic, DINAMO, Slavia/Lille, Crvena zvezda/ Bodo/Glimt
Četvrta jakosna skupina: Monaco, Aston Villa, Bologna, Girona, Stuttgart, Sturm Graz, Brest, Sparta Prag, Slovan/Midtjylland

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Komentara 1

Avatar MarkoHR
MarkoHR
23:19 28.08.2024.

Bravo Marko, prava si majstorična u tim udarcima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije