Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večeras od 21 sat

Evo gdje gledati prvu utakmicu Hrvatske na EP-u, dolazi i premijer Plenković

Beograd: Barakude odnijele pobjedu protiv Francuske na posljednjem pripremnom turniru uo?i Europskog prvenstva
Foto: dusan milenkovic
1/2
29.08.2022.
u 11:39

Prvi suparnik Hrvatske je Malta s kojom su se naši vaterpolisti susreli na EP-u 2016. u Beogradu kada smo slavili 22:2. Odigrali smo još jedan službeni susret u kojem je Hrvatska također slavila sa 16:5.

Počelo je Europsko prvenstvo u vaterpolu kojem je domaćin splitska Spaladium arena. Ženski dio turnira je započeo u subotu, a hrvatske reprezentativke su odigrale dvije utakmice. Izgubile su od Nizozemske (6:22), a pobijedile su Njemačku (15:8). Večeras i hrvatski vaterpolisti ulaze u bazen po prvi puta na EP-u.

Hrvatska se susreće s Maltom, a dvoboj je na rasporedu u 21 sat. Prije toga u 20.15 sati predviđena je svečanost službenog otvaranja prvenstva.

- Očekujemo puno uzvanika, od predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministara, predstavnika gradske vlasti, čelnike uprava mnogih hrvatskih tvrtki i naših partnera, te najvažnije, Splićane i sve koji vole vaterpolo da dođu i podrže obje naše reprezentacije. Protiv Malte sam uvjeren u dobru igru u spektakularnoj atmosferi, kao i što se nadam da ćemo doći do borbe za medalju uz intimnu želju prolaska u finale - rekao je Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza uoči početka natjecanja.

- S nestrpljenjem očekujemo početak Europskog prvenstva koje je konac dugačkih priprema, napornog ljeta u kojem smo igrali i Svjetsko prvenstvo. Odradili smo sve potrebno, reprezentacija je spremna za početak natjecanja i krećemo u ostvarenje što je moguće većeg, boljeg rezultata – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Prvi suparnik Hrvatske je Malta s kojom su se naši vaterpolisti susreli na EP-u 2016. u Beogradu kada smo slavili 22:2. Odigrali smo još jedan službeni susret u kojem je Hrvatska također slavila sa 16:5.

- Iskreno, nije momčad o kojoj bi trebali previše, iako se podrazumijeva da svakog suparnika cijenimo, poštujemo i tako ćemo se uvijek i postavljati. Važno je samo da mi s pravim pristupom uđemo u turnir - rekao je o večerašnjem suparniku izbornik Tucak.

Organizatori pozivaju sve gledatelje na koncerte koji će se održati svaku večer. Večeras nastupaju Zorica Kondža, Tedi Spalato, Goran Karan, Ante Gelo & Banov Band i Lidija Bačić. Sutra će gledatelje zabavljati Matija Cvek, a u srijedu Mladen Grdović.

Susret počinje u 21 sat, a možete ga gledati u izravnom televizijskom prijenosu na Drugom programu Hrvatske televizije (HTV2).

>> Pogledajte i video: Anita Alvarez se onesvijestila u bazenu za vrijeme Svjetskog prvenstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije