Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema popusta!

Počinje novi krug pregovora za Gvardiola: Slijede odlučujući trenuci u poslu od 100 milijuna eura

Bundesliga - Borussia Dortmund v RB Leipzig
Foto: LEON KUEGELER/REUTERS
1/10
09.07.2023.
u 17:51

Leipzig ne popušta u svojim zahtjevima. Za Joška Gvardiola traže 100 milijuna eura odštete. Cityjeve ponude kretale su se između 75 i 92 milijuna, no čini se da će morati posegnuti duboko u džep ako žele jednog od najboljih braniča svijeta

Manchester City i Leipzig zakazali su novi krug pregovora i nadaju se postići ključne pomake u transferu Joška Gvardiola na Etihad, piše talijanski transfer insajder Fabrizio Romano. Navodi i kako bi pregovori trebali započeti idućeg tjedna. Prvotna ponuda engleskog prvaka bila je 75 milijuna eura plus bonusi, ali Leipzig ju je odbio i traži minimalno 100 milijuna eura odštete.

Njemački Sky Sport već je pisao kako je City ponudio i 92 milijuna eura plus bonuse, no Nijemci ne namjeravaju prihvatiti takvu ponudu obzirom da žele uložiti u više pojačanja. Spominju međutim da Leipzig već traži zamjenu za hrvatskog reprezentativca, a navode i kako su je našli u stoperu Lyona Castellu Lukebi (20) koji prema Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura.

GALERIJA Borussia poražena u posljednjoj utakmici prvenstva: Propustila osigurati naslov koji čeka cijelo desetljeće

Bundesliga - Borussia Dortmund v RB Leipzig
1/19

Večernji list je krajem lipnja potvrdio navode kako je Gvardiol dogovorio sve osobne uvjete transfera s osvajačima trostruke krune, a njemački mediji pišu kako je od čelnika Leipziga izravno zatražio transfer. Ukoliko postignu dogovor, Gvardiol će službeno postati najskuplji branič u povijesti.

Trenutni rekord drži Harry Maguire koji je 2019. prešao u Manchester United za 87 milijuna eura. Osim toga, u Cityju će Gvardiol zaigrati sa Mateom Kovačićem koji se momčadi pridružio ovoga ljeta, prelaskom iz Chelsea za 29.1 milijun eura odštete. 

VEZANI ČLANCI:

U poslu interes ima i Dinamo. Hrvatski prvak sa Leipzigom ugovorio je da će dobiti 20 posto zarade od idućeg Gvardiolovog transfera. Hrvatski branič je prije dvije godine otišao u Bundesligu za 18.8 milijuna eura. To znači da će, ukoliko dobiju 100 milijuna eura, Leipzig zaraditi 81.2 milijuna. Od toga bi Dinamu pripalo 16,24 milijuna eura.

VIDEO Sinkovići uzeli drugo mjesto u finalu Svjetskog kupa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije