Uoči EP-a u Litvi

Popović: Litavci će navijati za nas, ondje je košarkaško ludilo

marko popović josip vranković
Davor Javorović/Pixsell
28.08.2011.
u 12:42

U četvrtfinalu Eura 2009. izgubili smo od Slovenaca nakon moje tehničke pogreške. Nema opravdanja, škola je to koju sam skupo platio. No, nisam jedini krivac...

Hrvatski košarkaši mogli bi u Litvi uživati u simpatijama domaće publike. Ako ne u Alytusu i Vilniusu, a onda pri završnici u Kaunasu jer hrvatski kapetan Marko Popović (29, 185 cm) vezao se za najveći litavski klub.

- Iskreno i duboko se nadam da bi u svim utakmicama, osim protiv Litve, mogli biti skloniji nama. To je jedina država u Europi u kojoj je sport broj jedan košarka, a ne nogomet. Bezuvjetna je podrška navijača. Znali su prepoznati moju borbenost, a ja sam ih cijenio i zbog njihovih putovanja kamo god mi išli. To je skupina fanatika koja je spremna poderati glasnice i neprospavati noći za svoj klub.

Popović će u Litvi biti više na poziciji šutera nego razigravača. Što smo dobili s Amerikancem Draperom, koji je pogurnuo Popovića prema dvojci?

- Dobili smo dimenziju više. On je igrač koji hoće razigrati, nije gladan koševa.

Što bi bio realan domet?

- Četiri su reprezentacije kvalitetnije od nas: Rusi, Španjolci, Francuzi i Litavci. No, jamčim da dvije od te četiri reprezentacije neće ući u polufinale, pa zašto ne bismo mi izbacili nekoga - kaže Popović.

Cijeli tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
Dario--
13:18 28.08.2011.

Stvarno mi je prezanimljiv naš Rvacki jezik,čuj to Litavci se na našem kaže!Pa jeli se država zove Litava ili Litva?!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije