VELIKA IMENA

Portugalci objavili popis igrača. Evo tko prijeti vatrenima u Ligi nacija

Euro 2024 - Quarter Final - Portugal v France
Foto: Carmen Jaspersen/REUTERS
1/3
30.08.2024.
u 17:04

Puno je kritika stiglo na račun Cristiana Ronalda nakon brojnih loših poteza tijekom Europskog prvenstva u Njemačkoj ovoga ljeta, no 39-godišnja zvijezda se i dalje ne predaje

Španjolski trener na klupi portugalske nogometne reprezentacije, Roberto Martinez, objavio je popis s imenima 25 igrača koji će igrati utakmice Lige nacija protiv momčadi Hrvatske (5. rujna od 20.45) i Škotske (8. rujna od 20.45). Od veterana koji su sudjelovali u natjecanju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj ove godine u momčadi više nije 41-godišnji stoper Pepe, ali tu itekako jest neumoljivi 39-godišnji Cristiano Ronaldo. 

Prvi je puta pozvan Geovany Quenda. Riječ je o 17-godišnjem napadaču koji trenutno igra za portugalskog velikana Sporting. Također, pozvani su branič Lillea Tiago Santos i branič Chelseaja Renato Veiga. Portugal će protiv hrvatske ponovo igrati na vlastitome terenu, dok će protiv Škotske igrati na dalekome sjeveru. U oba susreta Portugalci ulaze kao favoriti za pobjedu po kladionicama. U skupini Lige nacija se uz Hrvatsku, Portugal i Škotsku nalazi još Poljska.

GALERIJA Novi mural u centru Zagreba oduševio prolaznike

Euro 2024 - Quarter Final - Portugal v France
1/6

Podsjetimo, Portugal je odigrao taktični disciplinirano, ali rezultatski nezavidno tijekom Europskog prvenstva održanog početkom ovoga ljeta. Natjecanje u skupini započeli su labavom pobjedom protiv Češke koja je uspjela skupiti samo jedan jedini bod. Tada su Česi zabili gol i autogol, a pobjedu je donio Conceicao golom u 92. minuti. Protiv Turske su se probudili i bili uvjerljivi, ali Gruzija ih je porazila s 2:0. Ipak, treba imati na umu da su tada već osigurali prolazak. U nokaut fazi im je puno muke zadala Slovenija, a pokazali su da su doista nadmoćni tek pri izvođenju penala. Zatim su u četvrtfinalu odigrali utakmicu za zaborav protiv Francuske i ispali nakon izvođenja penala. Puno je kritika stiglo na račun Cristiana Ronalda nakon brojnih loših poteza, uz tvrdnje da je prestar za igranje na najvišoj razini i da ga je vrijeme u Saudijskoj Arabiji još dodatno usporilo.

Popis igrača Portguala

Vratari: Diogo Costa (FC Porto), José Sa (Wolverhampton), Rui Silva (Betis)
Obrana: Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Renato Veiga (Chelsea), Gonçalo Inacio (Sporting Portugal), Tiago Santos (Lille), Diogo Dalot (Manchester United), Nuno Mendes (PSG), Nelson Semedo (Wolverhampton)
Vezni red: Joao Palhinha (Fulham), Joao Neves (PSG), Vitinha (PSG), Bruno Fernandes (Manchester United), Bernardo Silva (Manchester City), Ruben Neves (Al-Hilal)
Napad: Joao Félix (Chelsea), Francisco Trincao (Sporting Portugal), Pedro Gonçalves (Sporting Portugal), Rafael Leao (AC Milan), Geovany Quenda (Sporting Portugal), Pedro Neto (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Diogo Jota (Liverpool)

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije