Odlučujući trenuci

Posljednja Brozovićeva nada: Barcelona ga želi u svome veznom redu, no imaju li novca?

Champions League - Round of 16 Second Leg - Liverpool v Inter Milan
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/4
23.06.2023.
u 09:42

Prema pisanju katalonskog Sporta, Xavi želi Brozovića u svojoj momčadi i u veznom redu s najnovijim pojačanjem Ilkayem Gündoganom. Problem predstavljaju financijske prilike, no boljom igrom Hrvata i njegove potencijalne zamjene Francka Kessiéa klubovi bi se konačno mogli dogovoriti.

Hrvatski reprezentativac, 30-godišnji Marcelo Brozović, nakon osam i pol godina odlazi iz Intera. Otvoreno je i dalje pitanje njegove destinacije. Jedna opcija je saudijski Al Nassr koji je ponudio 18 milijuna eura odštete i 15 milijuna eura zarade godišnje. Druga je Barcelona, koji Brozović preferira.

Brozović ne želi napustiti Europu i vrh svjetskog nogometa, čak i ako to znači zarađivanje upola manjih iznosa. Problem Barcelone jest financijski nezavidna situacija u kojoj se katalonski klub našao proteklih godina. Stoga, kako bi se uskladili s politikom španjolske prve lige, uglavnom nastoje dovoditi igrače zamjenom ili slobodne igrače.

GALERIJA Vatrenima nakon jedanaesteraca izmaklo prvo zlato

Champions League - Round of 16 Second Leg - Liverpool v Inter Milan
1/59

Time je ponovo postala aktualna razmjena koju su Katalonci pokušali realizirati tijekom zime. Prema tamošnjim medijima, predložili su Interu zamjenu Francka Kessiéa i Brozovića. Tada su igrači pristali, no klubovi se ipak nisu uspjeli dogovoriti. Međutim, obojica su sada puno važniji svojim klubovima, šanse za dogovor su veće.

VEZANI ČLANCI:

Katalonski sport piše kao je Brozović iznimno zainteresiran za razmjenu, no da Kessié sada želi ostati na Camp Nou. Međutim, trener momčadi Xavi navodno želi da mu temelj veznog reda budu Gündogan i Brozović, stoga bi Kessiéove želje, usprkos njegovu buđenju, mogle biti zanemarene.

Ako se dogovore, u Inter bi došao 26-godišnji vezni igrač podrijetlom iz Obale Bjelokosti. U Kataloniji je od prošlog ljeta, a prije toga pet godina igrao je za Milan. U tom je periodu izgradio svoje ime u gradu pa tako i među Nerazzurrima koji mu nude poziciju među ključnim igračima momčadi do čega u Barceloni ne može.

VIDEO Dalić: 'Smeta ako kažem da sam vjernik. Smeta ako kažem hvala braniteljima. Smeta zato što mislim svojom glavom'

Komentara 1

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
12:05 23.06.2023.

Brozovićeva posljednja nada!?? Ako ga Barcelona ne kupi Brozović propada??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije