POČINJE U PONEDJELJAK

Postavljeni nositelji Wimbledona: Čilić 27., Karlović 30.

Marin Čilić (1)
Foto: Reuters/Pixsell
18.06.2014.
u 12:50

Organizatori su odredili nositelje najvećeg svjetskog teniskog turnira, a tradicionalno se nisu držali isključivo plasmana na ATP ljestvici nego su u obzir uzimali i rezultate koje su igrači ostvarili u posljednje dvije godine na travnatoj podlozi.

Wimbledon počinje u ponedjeljak, a dva su hrvatska tenisača postavljena za nositelje.

Organizatori su odredili nositelje najvećeg svjetskog teniskog turnira, a tradicionalno se nisu držali isključivo plasmana na ATP ljestvici nego su u obzir uzimali i rezultate koje su igrači ostvarili u posljednje dvije godine na travnatoj podlozi. Tako je Marin Čilić, 29. na ATP ljestvici postavljen za 27. nositelja, a Ivo Karlović 33. reket svijeta za 30. nositelja.

Prvi nositelj je Novak Đoković, drugi igrač svijeta, dok je vodeći svjetski igrač Rafael Nadal postavljen za drugog nositelja. Prošlogodišnji pobjednik Andy Murray je treći nositelj, a Švicarci Roger Federer i Stanislas Wawrinka su četvrti, odnosno peti nositelji turnira.

Kod postavljanja nositeljica u ženskoj konkurenciji organizatori su se držali ATP ljestvica pa je tako prva nositeljica Amerikanka Serena Williams, a slijede ju Kineskinja Li Na, Simona Halep iz Rumunjske, Poljakinja Agnieszka Radwanska i ruska tenisačica Maria Šarapova.

>>Čilić i dalje najbolji Hrvat, Vekić ostvarila značajan pad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije