NIJEMAC PREUZIMA KORMILO

Potvrđeno je, Englezi dobili novog izbornika: 'Doveli smo jednog od najboljih na svijetu'

Missing Headline 2024-10-16
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
1/5
16.10.2024.
u 12:30

"Oduševljeni smo što smo angažirali Thomasa Tuchela, jednog od najboljih trenera na svijetu i Anthonyja Barryja koji je jedan od najboljih engleskih trenera da mu pomaže," rekao je izvršni direktor FA Mark Bullingham

Nijemac Thomas Tuchel (51), bivši trener PSG-a, Chelseaja i minhenskog Bayerna, novi je engleski izbornik i tu će dužnost preuzeti 1. siječnja 2025., objavio je u srijedu Engleski nogometni savez (FA). Nasljednik Garetha Southgatea, koji je englesku reprezentaciju vodio od 2016. do 2024., i Leeja Carsleya, kojemu je privremeni mandat produžen zaključno s utakmicama u studenom, postat će treći strani trener u povijesti "Tri lava" nakon Šveđanina Svena-Gorana Erikssona (2001.-2006.) i Talijana Fabia Capella (2007.-2012.).

"Jako sam ponosan što sam dobio čast voditi englesku momčad", izjavio je Tuchel je za englandfootball.com. "Dugo sam osjećao osobnu povezanost s igrom u ovoj zemlji i već mi je dala neke nevjerojatne trenutke. Imati priliku predstavljati Englesku velika je privilegija, a prilika za rad s ovom posebnom i talentiranom skupinom igrača vrlo je uzbudljiva."

"Oduševljeni smo što smo angažirali Thomasa Tuchela, jednog od najboljih trenera na svijetu i Anthonyja Barryja koji je jedan od najboljih engleskih trenera da mu pomaže," rekao je izvršni direktor FA Mark Bullingham.

FOTO Ovo su najbolji strijelci Hrvatske u povijesti: Znate li tko je na vrhu i tko je tu od aktivnih vatrenih?

Missing Headline 2024-10-16
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije