ČAST I PRIVILEGIJA

Potvrđeno je: Evo tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara

Sandra Perković i Josip Glasnović nosili hrvatsku zastavu na  otvorenju Olimpijskih igara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
25.07.2024.
u 11:04

Od Tokija se uvriježilo da zastave zemalja na svečanom mimohodu nose po dvoje sportaša, pa su tako stjegonoše bili atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović

Barbara Matić i Giovanni Cernogoraz nosit će hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja ljetnih Olimpijskih igara u Parizu, a bivši olimpijski pobjednik u trapu i višestruka svjetska i europska prvakinja u džudu biti će deseti i jedanaesti nositelj hrvatskog stijega u povijesti.

Hrvatska je kao samostalna država prvi puta nastupila na Igrama u Barceloni, a prvi hrvatski stjegonoša bio je legendarni tenisač Goran Ivanišević. U Atlanti 1996. godine je ta čast pripala vaterpolistu Perici Bukiću, u Sydneyu 2000. stolnotenisaču Zoranu Primorcu, u Ateni 2004. vaterpolistu Dubravku Šimencu, a na Igrama u Pekingu 2008. rukometašu Ivanu Baliću.

Na svečanosti otvorenja Igara u Londonu 2012. hrvatski stijeg je nosio rukometaš Venio Losert, a u Riju 2016. ta čast je pripala vaterpolistu Josipu Paviću.

Od Tokija se uvriježilo da zastave zemalja na svečanom mimohodu nose po dvoje sportaša, pa su tako stjegonoše bili atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović.

Svečanost otvaranja Igara u Parizu održat će se na rijeci Seini u petak.

Komentara 4

Avatar southman
southman
13:34 25.07.2024.

Trebali smo pozvati R. Kellya da ponese našu zastavu. Ako nije u zatvoru !?

MA
majeltomoguce
11:29 25.07.2024.

Snoop Dogg će biti jedan od nositelja baklje, kao i još neki reperi i glumci ili čitaj elita - uz sve ostale koji to i zaslužuju! Olimpijske igre u Parizu 2024. su postale farsa - igračka za elitu! Olimpizaj je upravo umro! Da ja imam tu čast nositi zastavu odbio bi upravo iz ovog gore razloga! Čije su to igre kad je Snoop Dogg nositelj baklje???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije