Imate li prijatelje koji ne jedu meso? Morate razmišljati i o njima kada dolaze na utakmicu...
Kada sam radila pripremu za ove muffine djeca su rekla: „Ja to ne jedem! Ja to ne jedem!“ No kada su muffini bili ispečeni vikali su: „Mmmmmmmm. Pa mama ne osjete se ni tikvice, ni pomidori.“
Znači ovi povrtni muffini odlični su i za oni koji ne jedu meso, ali i one koji bez mesa ne mogu. Ružmarin daje ono nešto svom tom povrću. Izdašni su, tako da se pripremite za tri ture pečenja. Ako imate velike kalupe, možda će ići i brže...
Sastojci: 1 tikvica 3 rajčice 500 grama kuhanog krumpira izrezanog na kockice 300 g kukuruza iz konzerve 1 crveni luk i dva češnjaka 1 žličica nasjeckanog ružmarina 8 jaja 100 g milerama 100 g gaude ili nekog drugog sira sjemenke suncokreta
Priprema: Operite tikvicu i narežite je na kockice. Vrućom vodom prelijte rajčice, ogulite im kožicu i narežite na kockice. Ocijedite konzervu kukuruza. Pripremite krumpir. Oljuštite i na sitno nasjeckajte crveni luk i češnjak i popržite ih na maslinovom ulju. Dodajte sve povrće, žličicu nasjeckanog ružmarina i pržite dok tekućina ne ispari. Malo ohladite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Umutite jaja s kiselim vrhnjem, dodajte mješavinu povrća i začinite. Smjesu raspodijelite u kalupe za muffine obložene košaricama i pospite sjemenkama suncokreta. Pecite oko 20 minuta. Pustite da se ohlade te ih poslužite gladnim navijačima.
Ajmo Hrvatska! Puno ukusnih recepata pronađite na blogu Prekratak dan