ZANIMLJIVA ODLUKA

Poznati nogometaš trebao je u zatvor. Umjesto toga je dobio posao u norveškom savezu

Instagram John Carew
19.01.2023.
u 15:44

John Carew optužen je i osuđen zbog utaje poreza, ali neće ići u zatvor nego će raditi s mladima u nogometnom savezu

Bivšu norvešku nogometnu zvijezdu Johna Carewa, osuđenog za tešku utaju poreza, angažirao je Norveški nogometni savez da brine o mladima, objavio je Savez u četvrtak. Carew,  43-godišnji bivši napadač koji ima 91 utakmicu za reprezentaciju, osuđen je u studenom u svojoj zemlji na četrnaest mjeseci zatvora jer nije prijavio poreznim vlastima oko 1.2 milijuna eura prihoda između 2014. i 2019. Njegova nova uloga u savezu mogla bi otvoriti put prilagodbi kazne.

- Nada se da će moći preuzeti dužnost tijekom izdržavanja kazne s elektroničkom narukvicom te će u tom smislu podnijeti zahtjev zatvorskim vlastima - stoji u priopćenju saveza.

- Dobro je što svoje vještine želi staviti na dobrobit djece i adolescenata, Možda ovaj posao može biti sastavni dio njegove kazne -  komentirala je predsjednica Saveza Lise Klaeveness.

Bivši igrač Lyona, Valencije, Aston Villu, Bešiktaša i West Hama je na vlastitu inicijativu u prosincu kontaktirao Norveški savez kako bi ponudio svoje usluge.

- Jedva čekam da se vratim sportu, Nogomet ostaje važan aspekt mog života. Bit će lijepo moći doprinijeti razvoju nove generacije igrača - kazao je Carew.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije