PROBLEM ZA DALIĆA

Pravi razlog zbog kojeg je Livaja napustio 'vatrene'. Stara rana i dalje boli?

Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju i preuzela vrh HNL-a
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
08.10.2023.
u 18:22

Marko Livaja se tijekom pripremih utakmica za finalnu fazu Lige nacija sukobio s pojedincima na tribinama stadiona Rujevica. Uslijedilo je to nakon dramatičnog finala Hrvatskog kupa u kojem je Torcida napravila veću materijalnu štetu na stadionu, a Livaja je zbog pogrdnih pjesama zaradio kaznu HNS-a. Tada nije dobio snažnu potporu Saveza, a upravo bi to mogao biti razlog njegovog konačnog odlaska

Marko Livaja je konačno i definitivno odlučio da neće igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. O svojoj odluci obavijestio je predsjednika HNS-a Marijana Kustića, a svoju odluku objavio je i na Instagramu. 

Pred vatrenima su utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024., a uz brojne ozljede i sada izostanak Livaje, Zlatko Dalić ima sve manje opcija za kojima može posegnuti u napadu. Usprkos tome rekao je da poštuje njegovu odluku. Hrvatska će u sklopu kvalifikacija igrati protiv Turske 12. listopada, a tri dana kasnije odlaze na utakmicu protiv Walesa.

GALERIJA 'Vatreni' u polufinalu porazili Nizozemsku i plasirali se u finale Lige nacija

Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju i preuzela vrh HNL-a
1/67

"Nakon dugog razmišljanja donio sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije o čemu sam prije ove objave obavijestio Hrvatski nogometni savez. Izborniku i stožeru zahvalan sam na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvijek će mi posebno u srcu ostati bronca iz Katara i atmosfera koja je vladala među suigračima te radost u cijeloj državi i dijaspori koja je vladala zbog sjajnog uspjeh", napisao je Marko Livaja na Instagramu. Više o razlogu odlaska piše Dalmatinski portal.

Prema njihovom pisanju razlog odlaska je star i svima dobro poznat. Riječ je o vrijeđanju tijekom treninga na Rujevici kada se Livaja verbalno sukobio s nekoliko navijača. Navode kako Livaja tada nije osjetio očekivanu podršku. Već je tada otišao iz reprezentacije. Nakon toga zbog mira u svlačionici nije pozvan na kvalifikacijskim utakmicama, a sada ne može nastaviti po starom, piše Dalmatinski portal.

VEZANI ČLANCI:

Jedini centralni napadač na raspolaganju Zlatku Daliću trenutno je centarfor Benfice Petar Musa, koji ove sezone dobiva sve više minuta u dresu portugalskog velikana. U pretpozivu su još Matija Frigan i Dion Drena Beljo.

VIDEO Marko Livaja okrenuo leđa hrvatskoj reprezentaciji: 'Nakon dugog razmišljanja sam prelomio...'

Komentara 52

Avatar NasaPosla
NasaPosla
19:24 08.10.2023.

Modrić bi,kao i mnogi drugi,ako treba,došao i bez nogu.Ljubavi ili imaš ili je nemaš!Inače, navijač sam Hajduka i smatram da ništa dalje,u vezi ovog slučaja ne treba objašnjavati.

KO
Kološanin
19:36 08.10.2023.

Dobro da je samokritičan pa je sam ocijenio da nije za reprezentaciju.

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
19:41 08.10.2023.

Hvala bogu,lik je ništ posebno.Gdje god je došel napravil je kaos u momčadi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije