Svečano na Pantovčaku

Predsjednik Milanović odlikovao niz sportaša iz zagrebačkog Društva sportaša veterana i rekreativaca

08.10.2024.
u 22:04

Među odlikovanima ističu se nekad najbolja europska košarkašica Danira Bilić, sveučilišni profesor i odbojkaški trener blistave međunarodne karijere Vladimir Janković te Zlatko Šimenc, svojedobno vaterpolski i rukometni olimpijac, kao i karataška legenda Vjekoslav Šafranić

Na Pantovčaku je u utorak bilo vrlo svečano a neki bivši sportaši dobili su priznanja za svoje više ili manje blistave karijere a dužnosnici za doprinos razvoju sporta. Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je zaslužne pojedince, tvrtke i udruge iz područja kulture, gospodarstva, znanosti i sporta.

A sportaši su odlikovani Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara a to su alpinistice i planinarke Darija i Iris Bostjančić, ultramaratonac Zdravko Jadrijev, gimnastičar Robert Seligman te niz bivših sportaša iz zagrebačkog Društva sportaša veterana i rekreativaca kao što su odbojkašica i predsjednica tog Društva Marija Anzulović, stolnotenisačica Branka Batinić, nekad najbolja europska košarkašica Danira Bilić, rukometašica Klaudija Bubalo, trofejna karatašica Ana-Marija Čelan, gimnastičarka Erna Hawelka Rađenović, odbojkaš i izv. prof. dr. sc. profesor Vladimir Janković, odbojkaška stručna djelatnica i trenerica Zina Urlić, vaterpolski i rukometni olimpijac prof. dr. sc. Zlatko Šimenc u čije ime je odlikovanje preuzeo njegov sin Dubravko Šimenc, jedan od velikana hrvatskog vaterpola.

Odlikovan je i legendarni karataš Vjekoslav Šafranić koji je ujedno i predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba i jedan od osnivača Društva sportaša veterana i rekreativaca. A kao takav on se, za ova priznanja sportaša iz svoga grada, založio kod predsjednika Milanovića baš kao i dvostruki vaterpolski olimpijski pobjednik Tomislav Paškvalin koji je predsjednikov savjetnik za pitanja sporta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije