POČIVAO U MIRU

Preminula legenda (70) svjetskog nogometa nakon dugotrajne borbe s rakom. Kokain ga je koštao posla

Christoph DAUM died.
Malte Ossowski/SVEN SIMON/DPA
25.08.2024.
u 09:28

Želio je ohrabriti druge ljude koji se bore s istim problemom. U bogatoj trenerskoj karijeri trenirao je Köln, Stuttgart, Bešiktaš, Bayer Leverkusen, bečku Austriju, Fenerbahče, Eintracht, Club Brugge i Bursaspor, a bio je i izbornik Rumunjske.

Legendarni njemački nogometni trener Christoph Daum je preminuo danas u 70. godini života i to nakon dugotrajne borbe s rakom. Daum se s opakom bolesti borio od jeseni 2022. godine nakon čega se povukao iz javnosti, ali se to ubrzo promijenilo. Počeo je intervjue za brojne njemačke medije i pojavljivao se u mnogobrojnim emisijama, a njegova osnovna poruka je bila da je 'rak izabrao pogrešno tijelo'.

 

 

Želio je ohrabriti druge ljude koji se bore s istim problemom. U bogatoj trenerskoj karijeri trenirao brojne i poznate europske klubove: Köln, Stuttgart, Bešiktaš, Bayer Leverkusen, bečku Austriju, Fenerbahče, Eintracht, Club Brugge i Bursaspor, a bio je jedno vrijeme izbornik Rumunjske.

VEZANI ČLANCI:

Trebao je postati izbornik svoje rodne Njemačke nakon što su doživjeli debakl na Euru 2000. u Belgiji i Nizozemskoj, ali se umiješao Uli Hoeness i javno ga optužio za korištenje nedopuštenih sredstava. Daum je pristao da se podvrgne testu na drogu, a uzorak kose je otkrio da je konzumirao kokain pa je tako na kraju ostao bez pozicije izbornika reprezentacije Njemačke.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije