TUŽNA VIJEST

Preminuo nogometaš koji je spiskao 14 milijuna eura: 'Vrijeme je da prestanem piti'

Fabian O'Neill
Printscreen
25.12.2022.
u 19:50

Urugvajac je u karijeri zaradio milijune, ali na kraju mu nije ostalo ništa. Radio je kao konobar, a za sve je okrivio spore konje i brze žene.

Bivši urugvajski nogometni reprezentativac Fabian O'Neill (49) umro je u bolnici u Montvideu nakon duge i teške bolesti, objavio je Urugvajski nogometni savez. O'Neill je bio ofenzivni vezni i za reprezentaciju Urugvaja je upisao 19 nastupa i postigao dva gola. Bio je dio momčadi na Svjetskom prvenstvu 2002. u Južnoj Koreji i Japanu. Tijekom karijere je igrao za Nacional, Cagliari, Juventus, te Perugiju.

U redove 'stare dame' stigao je 2000. godine i dijelio svlačionicu s mnogim zvijezdama poput Van der Sara, Alessandra Del Piera, Zinedinea Zidanea, a jedno vrijeme je bio suigrač i našem Igoru Tudoru

Urugvajac je u karijeri zaradio milijune, ali na kraju mu nije ostalo ništa. Radio je kao konobar, a za sve je okrivio spore konje i brze žene. 

- Ništa više nemam. Potrošio sam 14 milijuna eura. Tko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene. Siromašan sam, ali opet sam sretan. Glavno je da obitelj i ja imamo nešto jesti. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat. Moja je krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale promijeniti me. Nitko me nije mogao promijeniti . Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene - otvorio je dušu O'Neill.

Dok je nastupao za Perugiju i Cagliari, namještao je utakmice talijanske lige što je kasnije otvoreno priznao. Za Juve je odigrao tek 20 utakmica uz jedan pogodak u dvije sezone.

Karijeru je završio sa 29 godina, a njegov se život polako gasio zbog ovisnosti o alkoholu. Također i njegov novac koji je zaradio. Naime, nakon završetka karijere bio je ovisan o kocki i alkoholu.

- Imam 39 godina, a pijem već 30 godina. Vrijeme je da prestanem - kazao je prije 10 godina, no nije prestao.

Ključne riječi

Komentara 5

BU
Bukva2
22:35 25.12.2022.

Sućut obitelji, no sad je na boljem mjestu, okružen čistom ljubavlju.

DQ
Dq
22:11 25.12.2022.

Nije umro ko nogometaš, već ko alkoholičar i propalica, nažalost njegovih bližnjih. Njegova sudbina bi mogla biti primjer kako ogromne zarade nisu jamstvo uspjeha i sreće , ak ti nije psiha dovoljno jaka .

MA
Maslac
07:29 28.12.2022.

Neka mu je laka zemlja. Moj susjed je stekao skoro milion eura a sinek alkoholicar skoro sve spiskao. Razlog: nije plodan ...strasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije