Veliko pojačanje

Prije potpisa morao je dobiti dozvolu poglavice svog plemena!

'hokej5_nnn_spo_090713'
''
10.07.2013.
u 21:12

Kapitalac: Dolazak Cheecooa u "brlog" je kao da Dinamo potpiše Raula sa 35 godina

U malom kanadskom mjestašcu Moose Factoryju ovaj se tjedan održalo vijeće indijanskog plemena čiji je rasplet promijenio povijest hokejskog kluba Medveščak. Naime, prije nego je jučer potpisao ugovor sa zagrebačkim klubom, Kanađanin Jonathan Cheechoo (32), inače najbolji strijelac NHL-a u sezoni 2005./06., morao je dobiti dozvolu svog indijanskog plemena da otiđe u klub iz Europe.

Nadimak mu je \"vlak\"

Plemensko vijeće s poglavicom na čelu odobrilo mu je odlazak pa je tek tada Jonathanov agent počeo pregovarati sa zagrebačkim klubom. No i ti su pregovori bili teški, potrajali su dva tjedna. Ali isplatilo se jer igrač koji je bio najbolji strijelac NHL-a, koji je igrao All star utakmicu te koji je u najjačoj ligi svijeta odigrao 560 utakmica, bit će veliko pojačanje bez obzira na to što je navršio 33 godine. Cheechoov je dolazak u Medveščak kao da Dinamo sada, primjerice, potpiše s Realovom legendom Raulom.

A Cheechoo je legenda San Jose Sharksa, za koje je odigrao 498 utakmica. Svojedobno je u Sharksima zarađivao čak 3,5 milijuna dolara godišnje. Naravno, u Medveščaku neće imati ni približnu plaću, nagađa se da će zarađivati oko 170.000 eura godišnje plus osiguranje, stan, avionske karte, automobil...

– Cheechoo je igrač od kojeg očekujemo da bude vrhunski igrač u KHL-u. Igrajući u NHL-u, samo u jednoj sezoni zabio je 56 golova. Igrač je koji je u prošle dvije sezone igrao jako dobro u AHL-u te je postizao gotovo bod po utakmici. Postoje samo dobre priče o tome kakav je na ledu i izvan njega – kaže sportski direktor Aaron Fox.

Zbog probojnosti na ledu Cheechoo ima nadimak \"vlak\".

Naravno da nije na razini kao kada je igrao u NHL-u (2003.-2010.), ali neprijeporno će biti golemo pojačanje za Medveščak koji će svojom statistikom izazivati respekt svih KHL klubova.

Platili mu školu klizanja

Cheechoo uvijek s ponosom ističe svoje indijansko podrijetlo, a zanimljivo, kada su se za njega počeli zanimati NHL klubovi (imao 18 godina), bio je lošiji klizač pa su mu u indijanskoj zajednici skupili 10.000 dolara i poslali ga u Toronto da poboljša klizanje.

Medveščak je jučer produljio ugovore s napadačem Darijem Kostovićem i braničem Geoffom Waughom, koji su dres Medveščaka nosili posljednje dvije sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije