Najluđi finale

Prije točno 15 godina Ivanišević je osvojio Wimbledon i ušao u povijest

Goran Ivanišević, Wimbledon
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
09.07.2016.
u 08:48

Ivanišević je postao igrač s najnižim rankingom u povijesti i prvi igrač s pozivnicom koji je osvojio ovaj prestižni turnir.

Na današnji datum prije točno 15 godina hrvatski sport doživio je jedan od najvećih uspjeha u povijesti.

Bio je to ponedjeljak, 9. srpnja 2001. godine, a tada je Goran Ivanišević osvojio jedan od najpoznatijih teniskih turnira - Wimbledon! Do svog jedinog Grand Slam naslova došao je pobjedom protiv Australca Patricka Raftera 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. Ivanišević je postao igrač s najnižim rankingom u povijesti i prvi igrač s pozivnicom koji je osvojio ovaj prestižni turnir. Dan nakon osvajanja Wimbledona priređen mu je veliki doček na splitskoj Rivi.

- Bio je to najljepši trenutak u mojoj karijeri, prava bajka. Vjerojatno bih se ubio da nisam pobijedio Raftera, kazao je Ivanišević u prisjećanju na taj veliki dan.

>>Teniski stadion dobio ime po Goranu Ivaniševiću!

 

Komentara 9

CA
Catalonia
09:04 09.07.2016.

Plakao sam ko malo dijete kad je konačno osvojio Wimbledon.I još kad je spomenuo Dražena!!

ZO
zokimo
12:45 09.07.2016.

Strazar, dobar je Đoković ali Goran to što je napravio na Wimbledonu sa svojim rankingom neće nitko nikad, kad Đoković osvoji turnir to je normalno, velika tuga ako ispadne prije finala, nikad nećete doživit taj trans kao mi Hrvati kad je Goran osvojio Wimbeldon

DU
Deleted user
09:00 09.07.2016.

Nažalost to su mnogi zaboravili, a kada se sjetim komentara po pitanju Goranove kuće i ostaloga smuči mi se. Gorane ti si bio i ostao legenda:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije