DINAMO - VARAŽDIN

Procurila nova VAR snimka: Suci donijeli ispravnu odluku, a Komisija ih kritizirala?

Zagreb: Dinamo i Varaždin sastali su se u 23. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
01.03.2024.
u 10:41

Ako je Bernauer sam sebe napucao u ruku, to po pravilima nije penal. No, čini se da je snimkama vidljivo da je lopta u ruku igrača Dinama odbila od igrača Varaždina. Suci su u tom slučaju ispravno donijeli odluku pa je kritika Komisije bila neopravdana.

Snimke iz VAR soba ne prestaju curiti, a najnovija je objava internog sudačkog razgovora s utakmice 23. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Varaždina, odigrane 18. veljače na Maksimiru. Situacija se odnosi na VAR provjeru koja je prethodila kaznenom udarcu za Varaždin dok je Dinamo vodio 1:0.

Incident se dogodio u 81. minuti utakmice, kada je Bernauer loše procijenio putanju lopte te ju dirao rukom. Glavni sudac Ante Terzić pregledao je snimku i dosudio kazneni udarac za Varaždin, no golman Dinama Nevistić obranio je udarac Dabra s bijele točke.

Komisija nogometnih sudaca, čijem je čelu bio Bruno Marić koji je u četvrtak podnio ostavku, kritizirala je dosuđeni penal. Smatrali su da VAR intervencija nije bila potrebna jer je Bernauer napucao sam sebe u ruku, no snimka pokazuje da VAR suci nisu bili tako sigurni u to. Snimku pogledajte OVDJE.

"Neprihvatljiva, neopravdana i neutemeljena u Pravilima nogometne igre intervencija VAR suca inicira neispravno dosuđivanje kaznenog udarca. Incident u kojem igrač Dinama unutar vlastita kaznena prostora pogađa sam sebe u ruku vrlo jasnim razmatranjima pravila ne smatra se prekršajem kažnjive igre rukom. Interpretacija pravila suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka također nije u skladu sa smjernicama PNI-e. KNS HNS-a podsjeća suce i VAR suce na striktnu primjenu smjernica izdanih na posljednjem seminaru", napisala je tada u objašnjenu Sudačka komisija.

Ako je Bernauer sam sebe napucao u ruku, to po pravilima nije penal. No, čini se da je snimkama vidljivo da je lopta u ruku igrača Dinama odbila od igrača Varaždina. Suci su u tom slučaju ispravno donijeli odluku pa je kritika Komisije bila neopravdana.

 
Ključne riječi

Komentara 3

KA
kanđija
10:51 01.03.2024.

Lopta se nije odbila od pete igrača Varaždina jer bi njena putanja bila prema terenu. Pete igrača su se dotakle a ne lopta. Ali to za nenovinare koji rade po zadatku glave nije bitno.

SK
skočimiš
12:39 01.03.2024.

"čini se da se odbila" ... činilo se i da je uremović u zaleđu. dakle, ujednačen kriterij.

BA
bacenheider
11:42 01.03.2024.

A u cemu je problem?Sudac je sviral penal i koji je to dokaz?Filozofi,prijavite se na seminar za nogometnog suca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije