MIRKO VUČINIĆ

'Proradio mi je inat pa sam razbio Hrvate. Čuvao me Ćorluka, ali bio sam nezaustavljiv'

Podgorica: Nogometna reprezentacija Crne Gore počela s pripremama za susrete s Bugarskom i Srbijom u kvalifikacijama za EURO 2024
R.R.
27.03.2023.
u 15:14

'Proradio mi je inat, dao sam tri gola. Jedan lijevom, jedan desnom i jedan glavom'

Legendarni crnogorski napadač Mirko Vučinić odradio je intervju za srpski portal Mondo u kojem se prisjetio utakmice mladih reprezentacija Srbije i Crne Gore te Hrvatske. Vučinić je svojevrsna ikona Serie A jer je u Italiji proveo čak 14 godina nastupavši za Romu, Lecce i Juventus. Također je nastupao za dvije nacionalne selekcije, prvo za Srbiju i Crnu Goru, a onda i samo za Crnu Goru nakon osamostaljenja 2007. godine, te je u državnom dresu upisao 46 nastupa i 17 pogodaka.

Prvi puta zapaženo je odigrao baš protiv U-21 reprezentacije Hrvatske, domaći plavi su na stadionu Crvene zvezde slavili 3:1, a upravo je Vučinić postigao hat-trick i odlučio pobjednika. Dogodilo se to 12. studenog 2005. godine u sklopu dodatnih kvalifikacija za europsko prvenstvo.

- Novinari su prije utakmice gurali svoje igrače, mene nitko živ nije spominjao. Pisalo se da treba započeti Purović, čini mi se da je Vukelja bio u nekim kombinacijama. Uglavnom, Vučinića nigdje. Proradio mi je inat, dao sam tri gola. Jedan lijevom, jedan desnom i jedan glavom. Čuvao me je Ćorluka, ali sam te večeri jednostavno bio neukrotiv. To je ona sjajna ekipa Hrvatske, s Modrićem, Eduardom, Vukojevićem i ostalima, koji su se kasnije proslavili na seniorskoj sceni - rekao je Vučinić.

Hrvatska je susret u Beogradu započela u sastavu: Vranjić - Pelaić, Vučko, Bodrušić, Ćorluka - Vukojević, Vrdoljak, Marčić, Modrić - Lakić, Eduardo, a s klupe su još ušli Grgurović, Benko i Tadić. Izbornik je bio Slaven Bilić, no na toj utakmici ga je zamijenio pomoćnik Aljoša Asanović.

U uzvratu je SiCG obranila prednost i tako otišla na europsku smotru.

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
15:41 27.03.2023.

Čim netko ima srbijanske gene odmah ovima legendaran. Jel su Mileva i Milojko isto legendarni, pa nose legendarne opanke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije